Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

3 dolog, amire nagyon kíváncsi vagyok a Szépség és a szörnyeteg filmben

Olyan hosszú várakozás után jövőhéten végre bemutatják a Szépség és a szörnyeteg filmet, amiről azt beszélik, hogy minden box office rekordot megdönt majd. (Hajrá!)

A filmről sokat cikkeztem, és sok más cikket is olvastam róla, így már kialakult bennem az, hogy mire vagyok a leginkább kíváncsi belőle. Íme!

Feminista Szépség

Emma Watson többször is nyilatkozta, hogy módosítottak a történeten, Belle már sokkal magabiztosabb és feministább jelleget öltött. Watson példaként említette, hogy míg a mesében Belle apja volt a feltaláló, addig a filmben már Belle is az.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen is lesz pontosan ez a feminista Belle. Magáért az ötletért lelkesedem, mert az ilyen Disney-hősnők sok kislánynak a példaképei, és minél modernebb tálalásban kapják meg, annál jobb.

Stockholm szindróma?

Amikor gyerekkoromban láttam a mesét, eszembe sem jutott belegondolni, hogy mi lapul a mélyén. Most már előttem is világos: egy erős, hatalommal bíró férfi elrabol egy szerencsétlen lányt, aki aztán beleszeret. (És ugye az se hátrány, hogy rohadt gazdag a pasi). Ó, mennyi mémet láttam ezekről!

Most, felnőttként kissé cinikusabb vagyok, és annyira előttem vannak ezek a poénos mémek, hogy kíváncsian várom, a filmben sikerül-e majd valamennyire tompítani a Stockholm szindróma tüneteit.

Aztán meg az is lehet, hogy akárcsak gyerekkoromban, most sem fogom észrevenni, hogy hé, mi van itt a háttérben, mert annyira magával ragad a feeling, a történet, a csodálatos zenék és a remélhetőleg isteni színészi alakítások.

Az első Disney LMBT szál!

Hú, most aztán mindenki meglepődött, ugye? 🙂 Naná, hogy kíváncsi vagyok milyen lesz az első felvállalt LMBT szál egy Disney filmben! Egyelőre annyit tudni, hogy Gaston szolgája, LeFou rádöbben, hogy szerelmes a pasiba, és elviekben ez ki is derül majd a film jeleneteiből.

Szomorúan olvasom, hogy emiatt több országban be akarták tiltani a filmet, volt, ahol felemelték a korhatárt, egy vallásos mozitulaj Amerikában nem is engedi, hogy levetítsék. Leginkább a gyerekek védelme miatt van ez, holott a gyerekek sokkal okosabbak és elfogadóbbak tudnak lenni, mint azt hinnénk. Oké, lenne pár kérdésük, de hamar felfognák a lényeget (ha normális választ kapnának).

Akárhogyis, nagyon örülök az LMBT szálnak, alig várom már, hogy megláthassam, milyen is igazából. Egy biztos, Luke Evans és Josh Gad jól mutat együtt 🙂