Home Könyves idézetek Dear Ava: Íme 6 exkluzív idézet az új Rubin Pöttyösből

Dear Ava: Íme 6 exkluzív idézet az új Rubin Pöttyösből

A Könyvhétre jelenik meg a Balhés brit szerzőjének az új regénye, a Dear Ava. A történet hősnője egy édes szerelmeslevelet kap, és azt kell kiderítenie, hogy kitől… Hoztam is 6 kedvcsináló idézetet a kötethez. Íme!

#1

„Tudod, éppen Patrick Swayze-n töprengtem. Elismerem, a Ghost igazi mestermű, ha az ember csípi a korongozást, a szellemeket és a dilinyós médiumokat. De a személyes kedvencem a Holtpont. Szörf, ejtőernyőzés, adrenalinfüggőség, és az a hasizom… ide nekem, de rögtön! Bezzeg az Országúti diszkó, az dobogós minden idők legrosszabb filmjei közt. Le a kalappal a harctudása előtt, de az a történet… egy pacifista kidobó? Marhaság.”

#2

„– Ha… ha rosszul bánnak velem, letépem a töküket, és felnyomom a picsájukba!
Margaret nővér a szemét forgatja.
– Hogy beszélsz?
– Ahogy te – vágja rá.
Felemelem a kezem. Mit vár? Egész életemben hidak alatti sátrak, nevelőotthonok, menedékek és lepukkant lakások között ingáztam.
Tyler felnéz rám.
– A… azt is mondhattam volna, hogy kurvára felnyomom nekik, akkor már csúnya lenne. Hiszen a tök csak egy növény, nem? Akkor a picsa…
Felkapom a kezem.
– Nem! Mindkettő tabu! Az iskola valahol olyan, mint egy mise. Udvariasnak kell lenni.
A nővér a fejét csóválja, de eskü, megrándul a szája sarka.”

#3

„– Különben is, hol szerezted azt a heget?
Megfeszül az arca, a kín olyan röpke és illékony, hogy talán csak a szemem káprázott. – Nem cakkos. Szép, tiszta vágás, mintha kés nyoma lenne. Magadnak csináltad?
– Nem! – Rákvörös fejjel mered rám. – Semmi közöd hozzá!
Á, szóval a mai napig érzi a kínját.
Újabb adalék a Knox Grayson-dossziéhoz.
– Vágom, titok. Nekem van egy villaszúrás a combom belső oldalán. Az egyik nevelőotthonban szereztem. Egy idősebb lány nem akarta, hogy a szobatársa legyek. Tíz voltam. Látod? – Kissé felemelem a szoknyám, hogy láthassa a kisujjnyi, megnyúlt heget. – Utána egy kővel a párnám alatt aludtam.”

#4

„Becsukódik a szeme, sűrű, sötét pillái egy pillanatra összeérnek.
– Ó, virágom, esélyed sincs pokollá tenni az életem.
– Járnál egy napig az én cipőmben!
A pillantása a tornacsukámra vándorol.
– Kihagynám.”

#5

„Egyetlen pillantással végigmérem az előttem elterülő birtokot. Üdv a Camden Előkészítőben, másik nevén a külön bejáratú poklomban, egy tekintélyes magániskolában a tennessee-i Sugarwood, az Egyesült Államok egyik leggazdagabb kisvárosának szívében, ahol egymást érik a szenátorok, a világhírű countryzenészek és a profi sportolók.
Bakfitty. Teszek rá. Rühellem ezt a helyet.”

#6

„Tudom, hogy a keménycsaj-máz alatt bármit megtennél a szeretteidért. Tudod, milyen ritkaság az ilyen? Sok szájhős dobálózik azzal, milyen fontos a gondoskodás és a szeretet, erre, ha engem kérdezel, csak magukra gondolnak. Bezzeg te, te szívből érzel.”