Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Borítómustra: Jennifer L. Armentrout – Lángoló árny

Már magyarul is megjelent Jennifer L. Armentrout Origin sorozatának a második része, a The Burning Shadow. A sorozat sok országban népszerű, Luc mindenhol arat. A legtöbben az eredeti borítót vették át, de jópár ország készített saját borítót is, most ezeket gyűjtöttem össze.

MAGYAR

Mi maradtunk az eredeti borítónál, amivel annak idején először megjelent Amerikában is a kötet. Szerintem nagyon szép ez a borító, különösen szeretem a betűtípusát is, ráadásul ez a pirosas szín jól passzol a történethez is.

AMERIKAI #2

Amerikában nemrég arculatváltáson esett át a sorozat, az első két rész új borítókkal jelent meg, és a harmadik kötethez már nincs csillagos variáns. Sajnálom a váltást, mert elég gyengécske ez a borító, ez a stock fotó is nem egy könyvön szerepel, a Könyvmolyképzőnél például Tarryn Fisher regényén. Persze nem eszméletlenül ronda, de nincs benne semmi olyan, ami megfogná az embert.

HOLLAND & NÉMET

Ezeket most egybeveszem, mert nagyon egyforma, sziluettes megoldást alkalmazott mindkétország, még színeiben is passzol egymáshoz a két borító. Nekem ezek tipikusan azok a borítók, amiket tulajdonképpen bármely regényre rá lehetne tenni, mert nem árul el semmit a történetről. Szépnek szépek, a betűtípus is erős (a Rebellion mondjuk jobban bejön), a színei és a minták is jók, de annyira felejthetőek ezek a borítók, kár érte.

FRANCIA

Nem teljesen értem ezt a borítót. Igen, földönkívüliek bla-bla, de ez annyira nem egy Young Adult borító, előbb várnék tőle egy komoly sci-fit, mint egy vicces és sodrú lendülető Young Adult történetet. Illetve, nekem kicsit furcsán strukturált így a borító, fent a cím, alul a szerző, de olyan semmilyen az egész, noha önmagában a kép egészen szép, csak nem borítóra való. Legalábbis, szerintem.

OLASZ

Az biztos, hogy az olaszok egyedi borítókat képesek gyártani, ez már jópárszor feltűnt nekem ebben a rovatban. Színeiben amúgy telitalálat, ahogy beszínezték a két arcot, és külsőre is úgy-ahogy passzolnak a modellek. A cím betűtípusa is wow. Szerintem felfigyelnék erre a borítóra a könyvesboltban és a polcról is levenném, mert kellően figyelemfelkeltő, de nem szerelem első látásra.

TÖRÖK

A törökök is sziluettes borítóval jöttek, de ők legalább színeiben idomultak az amerikai borító vibrálásához. Nagyon szép amúgy az egész, ránézel és wow, és itt is jól eltalálták a betűtípust. Persze ettől függetlenül itt is azt tudom mondani, mint a fenti sziluettesnél: igazából bármely könyvön rajta lehetne…

 • A Könyvmolyképző Kiadónál már kapható az Origin sorozat várva várt folytatása, amiben Luc és Evie mellett más régi kedvencekkel is találkozhatunk. A kötetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, egy szerencsés nyertes pedig meg is nyerheti a regény egy példányát.

 • Jennifer L. Armentrout sokunk egyik kedvence, hiszen az ő könyvei garantáltan kiragadnak minket a szürkébb hétköznapokból. Most eldől, hogy mennyire imádod az írót! Minden állomáson egy-egy kötetéből találsz idézeteket, a feladatod, hogy beírd az adott kötet címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  „Lassan felemeltem a fejem, jobbra néztem, és ott állt Luc, bronzbarna haja csupa hullám és csiga. Ezüst pilóta napszemüveget viselt, azt a fajtát, aminek visszatükröződő lencséiben láttam a saját elképedt arcomat. A tekintetem erős, határozott állkapcsára siklott, majd lejjebb, széles vállára, végül a mellkasára.
  A pólóján az állt, hogy Mugli az utcán, varázsló az ágyban.
  Leesett az állam.
  – Tetszik a pólóm? – kérdezte, és lehuppant mellém.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 12.03. – Könyvvilág
  12.05. – Dreamworld extra állomás
  12.07. – Veronika’s Reader Feeder
  12.09. – Sorok Között extra állomás
  12.11. – Szaffi Polca
  12.13. – Dreamworld
  12.15. – Fanni’s Library