Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Filmajánló: Egy hollywoodi karácsony (2022)

Az HBO Maxre került fel a napokban ez a karácsonyi romantikus film, naná, hogy megnéztem. Sajnos nem lett a kedvencem, pedig sok potenciál volt benne.

A sztori alapja annyi, hogy a hősnőnk, Jessika Van imádja a karácsonyt, most is éppen éppen egy karácsonyi romantikus filmet forgat. Ám megjön a stúdiótól a szexi „számokkal foglalkozó férfi„, és benyögi, hogy a stúdió már nem akar karácsonyi filmeket, ezt még leforgathatja, aztán annyi, de itt marad, hogy ellenőrizze a költségvetést.

Az alapötlet, hogy egy rendező legyen a főszereplő, szerintem telitalálat. Imádtam bepillantani egy karácsonyi film forgatásai mögé, most már értem, hogy miért vannak olyan lengén öltözve sokszor a karakterek: hát bakker, ezeket nyáron is forgatják! Maga a forgatás, a helyszín, a színészek nyűgjeinek a kezelése, a kutya és forgatási problémák megoldása tök érdekes volt.

Szerettem a két főszereplő karakterét is, ráadásul annyira örültem, hogy Jessikának hála most egy diverz női hősnőnek drukkolhatok. Olyan édes volt nála látni, hogy miért szereti a karácsonyi filmeket, és annyira tudtam azonosulni vele a teljes film során. Josh karaktere vicces volt és megnyerő, tizenegy másodperc alatt belé lehetett zúgni, és a kémia is tök jól működött köztük.

Az egyetlen – de annál nagyobb – gondom az egyik mellékszereplő volt, Jessika asszisztense, aki a fejébe vette, hogy ami a forgatáson történik az egy romantikus film, és akkor elkezdte sorolni a kliséket, és végig narrálta, hogy „á, Josh elrontotta, most tartunk ott, hogy nagy gesztust tegyen„. Vagy a végén „Jessika, most kell bevallanod mit hibáztál, hogy jöjjön a megoldás„. És mindezt átbeszélte a többi karakterrel is.

Én értem, hogy ez afféle humor és kitekintés akart lenni a nézők felé, hogy ők is megértsék miként épülnek fel a romantikus sztorik, de engem csak végtelenül idegesített és illúzizó romboló volt, mert kirántott a filmnézés élményéből.

Mindent egybevéve 6/10-et tudok adni ennek a filmnek, mert sokszor mosolyogtam rajta, és sok mindent szerettem benne, de Anissa miatt nem tudtam beleszeretni igazán. Kár érte.