Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

5 adaptáció, amit 2022-ben utolsó két hónapjában jön a magyar mozikba

Az idei év adaptációk terén kegyes volt hozzánk, hiszen megannyi regényből (pl. After 4, Gyűlölök és szeretek, Ahol a folyami rákok énekelnek) és képregényből (pl. Black Adam, Doctor Strange 2.) filmet nézhettünk meg a magyar mozikban.

2022 utolsó két hónapjában is lesz mit néznünk, íme egy válogatás róla!

* Nem szeretsz várni, és olyan filmeket néznél, amik már elérhetőek? Íme egy csajos filmek és családi filmek válogatás, amikben tuti találsz neked való filmeket *

Semmi

Janne Taller bestsellere itthon is hatalmas siker lett, Dániában egyenesen kötelező olvasmány az iskolában. Az adaptáció a magyar mozikba is megérkezik, a történetben pedig a főszereplő kisdiákok paktumot kötnek, hogy bebizonyítsák egy osztálytársuknak, hogy az életnek van értelme. Vajon így veszítik el gyerekkoruk ártatlanságát?

Premier: 2022. november 3.

Fekete párduc 2.

Chadwick Boseman halála után is folytatódik a népszerű Marvel képregények alapján a Fekete Párduc saga. Ebben a filmben T’Challa király halálát követően a főhőseink – élükön Shuri – azon dolgoznak, hogy megvédjék Vakanda birodalmát a világhatalmaktól, és feltűnik egy nem várt ellenség, a vízalatti nép, Namor is.

Premier: 2022. november 10.

Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság

A kandúr karakterét megannyi meséből ismerhetjük már, de a legtöbben a Shrekben szerettünk bele igazán. Csizmás ezúttal egy újabb önálló mesével tér vissza, amiből kiderül, hogy Csizmás Kandúrunk a kilenc életéből nyolcat már felhasznált, így egy kalandba kezd, hogy újra visszaszerezze az eltékozolt életeit, mielőtt tényleg meghalna.

Premier: 2022. december 8.

Shazam! Az istenek haragja

Végre jön a Shazam! folytatása, amiben a főhősünk nem csak azzal küzd, hogy nem csak ő, de a cslaádja is szuper erőt kaptak, hanem még Atlantisz lányai is felbukkannak, hogy elpusztítsák őket… Az első részt nagyon szerettem, szóval én ezt már nagyon várom, és őszintén remélem, hogy a DC-nél nem tolják el a premier dátumot.

Premier: 2022. december 22.

A varázsfuvola

A film különlegessége, hogy Mozart klasszikus darabjának az adaptációja, legalábbis az a fő ihletője. A történet a 17 éves Tim Walkerről szól, aki az Alpok ölelésében kezdi meg tanulmányait egy nívós zeneakadémián. Ott fedez fel egy misztikus átjárót, ami veszélyt és kalandokat rejteget…

Premier: 2022. december 29.