Home Könyves idézetek Íme 12 tökéletes idézet Cassandra Clare Árnyvadász akadémia novelláiból!

Íme 12 tökéletes idézet Cassandra Clare Árnyvadász akadémia novelláiból!

Cassandra Clare és társai az Árnyvadász Akadémia novellákban is kitettek magukért, nagyon szerettem Simon és a többi karakter történetét megismerni. Alább ki is gyűjtöttem a 12 kedvenc idézetem a kötetekből, akad köztük Malcees is. Jó böngészést 🙂

#1

„A döntéseid határoznak meg téged. Soha ne engedd, hogy mások határozzák meg, ki lesz belőled.”

#2

„– Azt akarjuk, hogy mesélj nekünk a vámpírokról.
Simon elvigyorodott.
– Mire vagytok kíváncsiak? A legfélelmetesebb Eli, az Engedj be nagyon jó. A legbénább a késői Lestat, a legalulértékeltebb David Bowie Az éhségben. A legszexibb tutira Drusilla, bár ha egy lányt kérdeztek, ő nyilván Damon Salvatorét vagy Edward Cullent fogja mondani. De… – vállat vont. – Tudjátok, milyenek a lányok.
Julie-nak és Beatriznek elkerekedett a szeme.
– Nem hittem, hogy ilyen sokat ismersz – kiáltott fel az utóbbi.- Ők… ők a barátaid?
– Hát persze! Drakula gróffal ilyen cimborák vagyunk. – Simon két ujját összeakasztva demonstrálta a mondanivalóját. – Számherceg meg a puszipajtásom. Ó, és Borscsula gróf a legjobb haverom! Igazi sármőr…”

#3

„– Mind azok vagyunk, amivé a múltunk tett bennünket – felelte Catarina. – Sok ezer mindennapi döntés összessége. Megváltozhatunk, de soha nem szabadulhatunk meg attól, akik voltunk.”

#4

„Ne unszolj, hogy elhagyjalak,
hogy visszaforduljak tőled.
Mert ahova te mégy, oda megyek,
és ahol te megszállsz, ott szállok meg;
néped az én népem, és Istened az én Istenem.
Ahol te meghalsz, ott halok meg,
ott temessenek el engem is.
Úgy tegyen velem az Angyal akármit,
hogy csak a halál választ el engem tőled.”

#5

„Ez a nagyszerű a változásokban, meg abban, ha új emberekkel találkozunk, Jamie. Soha nem tudhatjuk, mikor, és soha nem tudhatjuk, ki lesz az, de egy nap egy idegen beront majd az életed ajtaján, és gyökerestül felforgat mindent. A világ a feje tetejére áll, és ez téged mérhetetlenül boldoggá tesz majd.”

#6

„– A szerelem, az igazi szerelem azt jelenti, hogy valaki látja az embert. Hogy valaki ismeri az embert. Hogy valaki ismeri a legrútabb darabkádat, és mégis szeret. És… azt hiszem, két szerelmes emberből valami több lesz, több, mint a részek összessége. Érted? Olyankor egy új világot hoztok létre, ami csakis kettőtök számára létezik. A saját kis zsebuniverzumotok istenei lesztek.”

#7

„– A jelek szerint az a fajta srác vagy, akit idővel könnyű megkedvelni. Ne kérdezd! Én azt hittem, a csajoknak a kockahas kell.
– Még nekem is lehet kockahasam – világosította fel szobatársát Simon. – A múltkor belenéztem a tükörbe, és esküszöm, láttam egy izmot.”

#8

„Szerencsés az, aki tudja, hol a szíve. Ők azok, akik sosem lesznek elveszett emberek. Ők végül mindig hazatalálnak.”

#9

„Magnus hitt benne, hogy sok régi dolog szépsége igazán tartós lehet. Ott vannak például a piramisok. Michelangelo Dávid-ja. Versailles. Magnus maga.”

#10

„Magnus annyira fáradt volt, hogy beténfergett az Árnyvadász Akadémia menzájára, és arra gondolt, hogy ott fog enni.
Aztán meglátta az ételt, és észhez tért.”

#11

„Nem az a lényeg, hogy az ember örökké próbáljon élni, hanem az, hogy éljen, és tegyen meg mindent, hogy jól töltse a napjait. Az élet értelmét az ember döntései adják, és az emberek, akiket szeret.”

#12

„– Szokás zoknit húzni egyáltalán, ha az ember arra készül, hogy félig angyal természetfeletti harcológéppé változtassák?
– Szandálhoz nem – vágta rá Simon. Hónapok óta járt Isabelle-lel, úgyhogy ennyi idő alatt sikerült megtanulnia ezt-azt a lábbelikről. – Szandálhoz sosem.”