Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Borítómustra: Íme a The Young Elites trilógia külföldi borítói!

Már magyarul is teljes Marie Lu nagyszerű The Young Elites trilógiája, ami (részben a Legenda sikerének is köszönhetően) több külföldi országban is megjelent már. Alább a nemzetközi variánsokat nézhetitek meg.

MAGYAR

Itthon mint a legtöbb esetben, most is megkaptuk az eredeti borítókat, amik nagyon passzolnak a trilógiához, és szerintem valami elképesztően jól mutatnak egymás mellett. Ha választanom kéne, azt mondanám, a harmadik rész borítója a legszebb.

CSEH

Elég gyengusz mindhárom borító. Furák a képek, amik a borítókhoz készültek, inkább tűnik egy felnőtt fantasynek a betűtípus miatt is, mint egy izgalmas YA trilógiának. Plusz annyira árad belőlük a ’80-as évek hatás, mintha évtizedekkel ezelőtt jelent volna meg.

FRANCIA

A betűtípust szeretem, és igazából ennyi. Mindhárom képen Adelina arca látható különböző színes effektekkel. Semmi extra az egész. Nem kifejezetten ronda, de nem venném le a polcról, abban biztos vagyok.

INDONÉZ

Nagyon kreatívnak érzem mindhárom borítót, a harmadik részé kifejezetten tetszik. Ötletes, hogy a második kötetnél átvették a farkast az eredeti borítóról, és a cím betűtípusa is nagyon tetszik. Bár nem annyira jók ezek a borítók, mint az eredetiek, de kétségkívül szép variánsokat csináltak az indonézek.

KÍNAI

Mit mondhatnék, az első kötet egy Arthur-kötetnek érződik, a második egy farkasos regénynek a harmadik rész is Arthur mondakor feelinget áraszt, miközben ugye a trilógiának ehhez köze nincs. De ettől eltekintve nincs bajom, mert a borítók szépek.

NÉMET

Az első gondolat ami eszembe jutott, hogy ötletes, különösen az első részé. A betűtípust itt is nagyon szeretem, és tök klassz a visszatérő motívum, hogy Adelina arcát eltakarja a hófehér haja.

OROSZ

A harmadik részhez nem találtam sajnos borítót. Mint mindig, az oroszok most is extravagánsak voltak, és szerintem mindkét borító nagyon szép, jó helyzeteket csíptek el, imádom a részletgazdag hátteret, és a szereplők arcát is. Nekem mindkettő nagyon bejön, a külföldi borítók közül ezek a kedvenceim.

SZERB

A szerbek most is az egyszerűségre törekedtek, inkább a címen van a hangsúly, ami kapott egy szép betűtípust. A háttér is kifejezetten jó megoldásnak érződik. Nem váltja meg ez a három borító a világot, de értem a mögötte lévő koncepciót, és úgy jó rájuk nézni.

THAI

Itt is olyan érzésem van, mintha a ’90-es évekből jött volna elő ez a 3 borító, és nem YA, hanem felnőtt fantasy regényekhez készült volna. Amúgy nem rondák, sőt, ötletesek is, csak valahogy nem fedik le a célcsoportot. De persze lehet, hogy a thai olvasók másra vágynak.

* Elolvasnád a könyveket? Szerezd be őket most! *

 • Marie Lu a Legenda című sorozatával robbantotta be magát a köztudatba, most pedig egy újabb sorozatának záró kötetét olvashatjuk magyarul. A Válogatott ifjak-trilógia utolsó részét, Az Éjféli csillagot is a Könyvmolyképző hozta el nekünk, ráadásul nem sokkal az előző epizód megjelenése után. Tartsatok velünk, ha érdekel, mit gondolunk a könyvről!

 • Borítómustra: Íme a The Young Elites trilógia külföldi borítói!

  Játékunkban a szerző korábbi könyveire fókuszálunk. A feladatotok, hogy az állomásokon található borítórészletek alapján kitaláljátok, Marie Lu melyik könyvére gondoltunk.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  a Rafflecopter giveaway

 • 04.27. Kelly és Lupi olvas
  04.29. Sorok között (extra)
  05.01. Sorok között
  05.03. Readinspo