Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Borítómustra: Íme a The Young Elites trilógia külföldi borítói!

Már magyarul is teljes Marie Lu nagyszerű The Young Elites trilógiája, ami (részben a Legenda sikerének is köszönhetően) több külföldi országban is megjelent már. Alább a nemzetközi variánsokat nézhetitek meg.

MAGYAR

Itthon mint a legtöbb esetben, most is megkaptuk az eredeti borítókat, amik nagyon passzolnak a trilógiához, és szerintem valami elképesztően jól mutatnak egymás mellett. Ha választanom kéne, azt mondanám, a harmadik rész borítója a legszebb.

CSEH

Elég gyengusz mindhárom borító. Furák a képek, amik a borítókhoz készültek, inkább tűnik egy felnőtt fantasynek a betűtípus miatt is, mint egy izgalmas YA trilógiának. Plusz annyira árad belőlük a ’80-as évek hatás, mintha évtizedekkel ezelőtt jelent volna meg.

FRANCIA

A betűtípust szeretem, és igazából ennyi. Mindhárom képen Adelina arca látható különböző színes effektekkel. Semmi extra az egész. Nem kifejezetten ronda, de nem venném le a polcról, abban biztos vagyok.

INDONÉZ

Nagyon kreatívnak érzem mindhárom borítót, a harmadik részé kifejezetten tetszik. Ötletes, hogy a második kötetnél átvették a farkast az eredeti borítóról, és a cím betűtípusa is nagyon tetszik. Bár nem annyira jók ezek a borítók, mint az eredetiek, de kétségkívül szép variánsokat csináltak az indonézek.

KÍNAI

Mit mondhatnék, az első kötet egy Arthur-kötetnek érződik, a második egy farkasos regénynek a harmadik rész is Arthur mondakor feelinget áraszt, miközben ugye a trilógiának ehhez köze nincs. De ettől eltekintve nincs bajom, mert a borítók szépek.

NÉMET

Az első gondolat ami eszembe jutott, hogy ötletes, különösen az első részé. A betűtípust itt is nagyon szeretem, és tök klassz a visszatérő motívum, hogy Adelina arcát eltakarja a hófehér haja.

OROSZ

A harmadik részhez nem találtam sajnos borítót. Mint mindig, az oroszok most is extravagánsak voltak, és szerintem mindkét borító nagyon szép, jó helyzeteket csíptek el, imádom a részletgazdag hátteret, és a szereplők arcát is. Nekem mindkettő nagyon bejön, a külföldi borítók közül ezek a kedvenceim.

SZERB

A szerbek most is az egyszerűségre törekedtek, inkább a címen van a hangsúly, ami kapott egy szép betűtípust. A háttér is kifejezetten jó megoldásnak érződik. Nem váltja meg ez a három borító a világot, de értem a mögötte lévő koncepciót, és úgy jó rájuk nézni.

THAI

Itt is olyan érzésem van, mintha a ’90-es évekből jött volna elő ez a 3 borító, és nem YA, hanem felnőtt fantasy regényekhez készült volna. Amúgy nem rondák, sőt, ötletesek is, csak valahogy nem fedik le a célcsoportot. De persze lehet, hogy a thai olvasók másra vágynak.

* Elolvasnád a könyveket? Szerezd be őket most! *

  • Marie Lu a Legenda című sorozatával robbantotta be magát a köztudatba, most pedig egy újabb sorozatának záró kötetét olvashatjuk magyarul. A Válogatott ifjak-trilógia utolsó részét, Az Éjféli csillagot is a Könyvmolyképző hozta el nekünk, ráadásul nem sokkal az előző epizód megjelenése után. Tartsatok velünk, ha érdekel, mit gondolunk a könyvről!

  • Borítómustra: Íme a The Young Elites trilógia külföldi borítói!

    Játékunkban a szerző korábbi könyveire fókuszálunk. A feladatotok, hogy az állomásokon található borítórészletek alapján kitaláljátok, Marie Lu melyik könyvére gondoltunk.

    (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

    a Rafflecopter giveaway

  • 04.27. Kelly és Lupi olvas
    04.29. Sorok között (extra)
    05.01. Sorok között
    05.03. Readinspo


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading