Home Könyvek listák Kígyók mindenütt: Íme 5 regény, ugyanazzal a bizonyos kígyóval!

Kígyók mindenütt: Íme 5 regény, ugyanazzal a bizonyos kígyóval!

Mi is a stock fotó? Egy fotós, alkotó elad egy képet egy oldalnak (pl. dreamstime), ami tovább értékesíti azt, és akárhány vevőnek, tehát nem kínál exkluzivitást. Ez az oka annak, hogy például Pepe Toth képei nem csak a Luxen borítókon, hanem megannyi más könyvön is megtalálhatóak.

Újabban viszont nem egy modelles kép a legnagyobb “könyves sztár” a stock fotók közül, hanem egy bizonyos kígyó, amit itthon V.K. Bellone bemutatkozó kötetén láthattunk. Azóta még két másik Könyvmolyképzős köteten is megjelent, ugyanis Holly Black és Leigh Bardugo regényének az eredeti borítóján is az a kígyó lett felhasználva.

De nem csak három borítón, hanem több máson is feltűnt már a híres kígyó, most ezekből gyűjtöttem össze párat. Így meg is lehet nézni azt, hogy ugyanazt a képet (avagy kígyót) mennyire változatosan is fel lehet használni, tehát végső soron a tervezőn múlik, hogy milyen lesz a végeredmény.

 • Már magyarul is megjelent Leigh Bardugo új regénye, A kilencedik ház, amiben ezúttal nem a Grisák világába látogatunk el, hanem a Yale egyetem környékén történnek természetfeletti dolgok.

  Kövesd végig a Blogturnét, ahol értékelések és extrák zöme vár rád, és ha velünk játszol, meg is nyerheted a regény egy példányát.

 • A Kilencedik ház szerzője, Leigh Bardugo itthon is egyre több rajongóval büszkélkedhet. Te is közéjük tartozol? Most kiderül!

  Minden állomáson az író egy-egy könyvéből találsz idézetet, a feladatod, hogy beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába az adott kötet címét.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  “– Talán könnyebb így, láthatatlannak lenni, mint folyton azon aggódni, hogy mit gondolnak rólad mások.
  – De ez is választás kérdése, nem? […] – Mert az emberek úgyis megnéznek, és úgyis ítélkezek. Te pedig eldöntheted, vagy nem mondasz rá semmit, vagy visszavágsz nekik.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 12.10. – Kelly & Lupi olvas – extra állomás
  12.12. – A Szofisztikált Macska
  12.14. – Kelly & Lupi olvas
  12.16. – Hagyjatok! Olvasok! – extra állomás
  12.18. – Könyv és más
  12.20. – Readingspo
  12.22. – Hagyjatok! Olvasok!
  12.27. – Booktastic Boglinc
  12.29. – Sorok Között
  12.30. – Szaffi polca