Home Könyvek listák 5 dolog, amit imádok Jenny Han Nyár trilógiájában

5 dolog, amit imádok Jenny Han Nyár trilógiájában

Továbbra is a Nyár trilógia az egyik kedvenc könyvsorozatom. Mindhárom részről írtam már értékelést, így túl sok újat talán nem mondhatok, de mindenképpen meg akartam írni ezt a posztot, mert bízom benne, hogy sikerül a ti figyelmetek is felhívni erre a lehengerlő sorozatra. Íme, amit nagyon szeretek bennük!

#1 – A nyári hangulatot. Szerintem ez egy tökéletes nyári könyvsorozat, mindent megmutat, amit szeretünk, vagy éppen kevésbé csípünk az időszakban.

#2 – A szerelmet. Igen, nem titkolom, szerelmi háromszög van a történetben, ugyanis a hősnő, Belly a legjobb barátja, Jeremiah bátyjába, Conradba szerelmes rendületlenül, míg Jeremiah szíve Bellyért dobog. A két testvér egy lány szálat a sorozat nagyon sokáig jól kezelte, és akadt pár meglepő lépés is az írónőtől.

#3 – A barátságot. Jó látni azt, ha egy könyvben a barátság szépen és hitelesen van ábrázolva. Az írónő nem félt megmutatni, hogy milyen egy rossz barátság, miként siklanak félre a dolgok, vagy éppen hogy alakulhat át a barátság szerelemmé. De a legszebb mégis az anyák szála volt. A két nőé, akik jóban-rosszban kitartanak egymás mellett húsz éve, és emiatt minden nyáron együtt nyaralhat a két család.

#4 – Az első rész meglepő végét. Nem lövöm le a csavart, de nagyon komoly szálat hozott be az első rész végén az írónő, amit a helyzetnek megfelelő érettséggel kezelt is. Bevallom, engem nagyon meghatott, ahogy az is, ahogyan a második-harmadik részben kezelték ezt.

#5 – Jenny Han stílusát. Lássuk be, ez az igazán sorsdöntő a regény élvezeti faktorában. Jenny Hannak ugyanis van egy nagyon egyedi, kissé talán szirupos, kissé talán gyerekes stílusa, amit én kifejezetten szeretek, de tudom, hogy sokaknak nem jön be. Érzésem szerint Han stílusa olvasmányos, könnyed, mindig a megfelelő érzelmeket mutatja, és végtelenül emberi. De persze megértem, ha valakinek sok.

* Ha kíváncsi lettél a könyvekre, ide kattintva beszerezheted őket *