Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Új könyvadaptáció érkezik az HBO-ra Robert Downey Jr. főszereplésével

Kétségkívül nem a Vasember és a Dr. Dolittle lesz az utolsó adaptáció, amiben viszont láthatjuk Robert Downey Jr.-t.

A színész kapta meg A szimpatizáns című Viet Thanh Nguyen adaptáció főszerepét, aminek executive producere is lesz. A sorozat az HBO platformájra készül, premier dátum egyelőre nincs.

A könyv itthon az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg idén, íme a fülszöveg, amiből kiderül, hogy a sorozat is milyen irányban halad majd.

Viet Thanh Nguyen – A szimpatizáns

1975 ​áprilisában Saigonban teljes a káosz. Az utcán a kijárási tilalom ellenére emberek rohangálnak, mindenki elkeseredetten próbál menekülni, mielőtt végképp elszabadulna a pokol. Eközben pazar villájában a dél-vietnami hadsereg egyik tábornoka whiskyt tölt magának, és hűséges századosa segítségével összeállítanak egy listát, amely sokak számára az életet jelentheti: egy listát azokról, akik felkerülhetnek az utolsó repülőgépre, amely elhagyja Saigont. Az évtizedes harcokban megedződött tábornoknak fogalma sincs arról, hogy a menekültek között egy kém is velük tart, a vietkongok kettős ügynöke, aki minden lépéséről informálja az ellenséget. Azt pedig végképp nem sejti, hogy ez az ember pont az, akit mindenkinél lojálisabbnak hitt.

Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas regénye nem véletlenül aratott világszerte elsöprő sikert. Graham Greene-t idéző lenyűgöző prózája mély együttérzéssel beszél a háború embertelenségéről és a hazájuktól elszakadt bevándorlók identitásválságáról, ugyanakkor megsemmisítő humorral tárja fel Kelet és Nyugat ambivalens kapcsolatát. A szimpatizáns erőteljes, gondolatébresztő alkotás, amely kíméletlenül szembesíti az olvasót korunk talán legfontosabb társadalmi problémáival.