Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Születésnapok: Új LMBTQ regény a Vörös Pöttyösök között

Az Autoboyography után egy újabb LMBTQ regény érkezik a Vörös Pöttyösök közé! A Születésnaposok két legjobb barát történetét követi nyomon, akik bár egy napon születtek, de az életük nem is lehetne különbözőbb…

A kötetet Miks-Rédai Viktória (Luxen, Csitt, Csitt) fordításában olvashatjuk, a megjelenés 2022-ben esedékes. Íme az egyik eredeti borító és a magyar fülszöveg. Instant vásár lesz, ugye?

Meredith Russo – Születésnapok

Két legjobb barát. Ugyanaz a születésnap. Hat év…

ERIC: Eljött a nap, amikor megszülettünk. Eljött a perc is, amikor Morgan meg én eldöntöttük, hogy életünk végéig a legjobb barátok leszünk. Évekig szinte összenőve éltünk; közben Morgan anyukája meghalt, ő átköltözött a város túlsó felére, én bekerültem a focicsapatba, és a szüleim között egyre gyakoribbá váltak a veszekedések. Néha azonban aggódom, hogy nem maradunk örökre legjobb barátok. Hogy eljön a nap, a perc, a pillanat, amikor minden széthullik, és az időt nem lehet visszaforgatni.

MORGAN: Tudom, hogy minden születésnapot új kezdetként kellene megélni, de csapdába estem ebben az elcserélt testben, a téves életben, Tennessee államban, Istenhátamögött, és minden csak körbejár. Az apámat jobban érdekli nálam a foci, az anyám mindennél jobban hiányzik, és a legnagyobb titkomat még a legjobb barátommal sem oszthatom meg. Talán eljön a nap, hogy azzá a valakivé váljak, aki legbelül vagyok. Azzá a lánnyá. Hogy eláruljam a világnak. Hogy eláruljam Ericnek. De mikor?

Hat születésnap története tárja fel Eric és Morgan életét, miközben közel kerülnek egymáshoz, eltávolodnak, szerelembe esnek, és felfedezik igazi önmagukat — és azt, hogy közös-e a sorsuk. Az If I Was Your Girl díjnyertes írója, Meredith Russo szívfacsaró, mégis egyetemes érvényű története önazonosságról, az első szerelemről és a végzetről.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)