Home Hírek A tizenhatodik év: YA disztópia érkezik a Dream Válogatás könyvek közé

A tizenhatodik év: YA disztópia érkezik a Dream Válogatás könyvek közé

Mostanában kicsit mintha kevesebb lenne a Young Adult disztópia a friss megjelenések között, ezt az űrt pedig Kim Liggett regénye töltheti be.

A tizenhatodik év külföldön meglehetősen népszerű, 25 ezer csillagozás után 4.14-es rátát tud a Goodreadsen, ami tök jónak számít. A különleges kötet magyarul 2020. december 10-én várható, a Dream Válogatás sorozatot erősíti majd. Íme a magyar borító és a fülszöveg.

Kim Liggett – The Grace Year – A tizenhatodik év

Senki nem beszél a kegyelem évéről. Tilos. Garner megyében azt tartják a lányokról, hogy varázshatalmuknál fogva felforgatják a házasságokat és rabságba taszítják a férfiakat. Már maga a bőrük is ellenállhatatlan afrodiziákumot választ ki: a nőiség küszöbén álló kamaszlányok varázslata ez. Tizenhatodik életévükben ezért a vad természetbe, egy szigetre száműzik őket, hogy ott megszabadulva sötét hatalmuktól kezes feleséggé válhassanak. Már aki hazatér élve.

A tizenhat éves Tierney James ennél jobb életet álmodik magának, olyan világról, amelyik nem állítja szembe egymással a nőket és a barátokat. Mikor azonban kezdetét veszi számára is a kegyelem éve, hamar rájön, hogy nem egyedül az elemek tombolásától kell félnie. Nem is csak a trancsírozóktól, akik prédára vadásznak a táborlakók közül, hogy busás áron adják el a megyebelieknek örök fiatalságot ígérő testrészeiket. A legnagyobb fenyegetést egészen máshol leselkedik rá.

Spekulatív thriller A szolgálólány meséje és A hatalom szellemében. Elizabeth Banks, a Universal producere, rendezője és színésze a megfilmesítését tervezi.