Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Halld a szív szavát: Én terveztem meg az új Vörös Pöttyös borítóját!

A Könyvhétre érkezik meg magyarul Róbert Katalin új regénye, ami egy Aladdin retelling történet. Eredetileg Egy új élmény volt a címe, a végleges cím pedig a Halld a szív szavát lett a jól ismert dal szövegéből.

A kötet borítójáról nemrég volt szavazás a Vörös Pöttyös oldalon, de sokan fejeztétek ki az ellenérzéseteket, így végül én készíthettem borítót a könyvhöz. Remélem lesz, akinek megtetszik majd, stílusban igyekeztem kicsit hasonlót készíteni, mint Róbert Katalin Szelidíts meg regénye.

Nos, nem húzom tovább a szót, íme a borító, a fülszöveg, három kedvcsináló idézet és infók az íróról.

Fülszöveg:

A VarázsÉlmény különleges valóságshow, ahol tizenhat-húsz éves fiatalok mérik össze az ügyességüket.
Szereted a szabadulószobákat?
Szereted az olyan versenyeket, ahol bárki kiemelkedhet?
Akkor ezt neked is látnod kell!

Dini önálló, vérbeli vagány. Eddig nem érdekelte a VarázsÉlmény álomnyereménye, nem hitt benne, hogy egy magafajta, nincstelen kölyöknek esélye lehetne rá.
Ám megtetszik neki a stábból egy lány… És, hogy a közelébe kerüljön, másnak adja ki magát.

Jázmin szinte egy kis hercegnő. Az élete gyerekkora óta percre pontosan be van osztva: forgatások, tévéműsorok, szereplések. Ami valaha élmény volt, mára nyűg lett. Jázmin most már csak azt szeretné, ha végre egyszer azt tehetné, ami neki fontos. Csakhogy sem az apja, sem a menedzsere nem foglalkozik azzal, hogy ő mire vágyik. Álruhában kiszökik és elindul a kaland…
Jázmint és Dinit egy világ választja el egymástól, a tévében most mégis összetalálkoznak.
De vajon mit szól a gonosz Sáfár, ha Jázmin elkezd kiállni saját magáért Dini hatására?

És hogyan fogadja Dzsi, Dini mentora azt, ami a fiú és a lány között történik? Lehet igazi az a szerelem, ami hazugságokra épül? És mi történik, ha kiderül, hogy Dini egy csaló?

Siker, szerelem, őszinteség – te melyik kettőt választanád?Aladdin és Jázmin örök szerelme ezúttal egy televíziós showműsorban éled újjá. Az ismert történet alakjai benépesítik Budapest utcáit – tarts te is velük!

Idézetek:

#1

„– Ezek a műsorok erről szólnak. Típusokról. Komolyan mondom, ha tudtam volna, hogy ennyire sötét vagy hozzá, rendesen felkészítelek. Nem sétálhatsz csak úgy be, hogy helló, Dini vagyok, játszanék!
– Miért ne?
– Mert kit érdekelsz te így?”

#2

„– Nem szoktam olyan nyereményekkel foglalkozni, amikre esélyem sincs. Csak olyasmire hajtok, amit meg tudok szerezni…
A lány tetőtől talpig szemügyre vette.
– Most felvágós vagy, vagy kishitű?
– Mondd meg te!”

#3

„– Én is játszani fogok!
– Játszani? – Sáfár odalépett elé, egészen közel. Jázminnak meg kellett feszítenie a nyakát, hogy felnézzen rá, és ettől kisgyereknek érezte magát. – Ez nem színészkedés, kislány. Te díj vagy, nem játékos.”

Az íróról:

Róbert Katalin író, szerkesztő. Regényeiben az érzelmekre, emberek közötti viszonyokra fókuszál, íróként és olvasóként is nagyon fontos számára a hitelesség. Mivel munka közben és sokszor utána is szövegekkel foglalkozik, ezért számára kiváló kikapcsolódás az, amikor belefeledkezhet egy sorozatba – akár órákon keresztül –, vagy elmehet sportolni.

Budapesten él két macskájával, lelkes híve a napi (minimum) négy kávé elfogyasztásának, imád fotózni a természetben és a városban is, szeret a barátaival társasjátékozni, kirándulni, de néha bekuckózni is. Az írás számára játék – a célja, hogy az olvasók is átélhessék azt az élményt, amit neki az alkotás jelent.

https://www.facebook.com/robert.katalin.iro/
https://robertkatalin.blog.hu/
https://www.instagram.com/robert.katalin/