Home Hírek Stephenie Meyer nagyon nem akart sötét bőrű Culleneket a Twilight filmben

Stephenie Meyer nagyon nem akart sötét bőrű Culleneket a Twilight filmben

A minap interjút adott a Twilight – Alkonyat film rendezője, Catherine Hardwicke. Ebből két érdekesség is kiderült. A producer elmesélte, hogy a gyártó Summit stúdió annak ellenére sem bízott a filmben, hogy a könyvek hatalmas fogyást produkáltak. Éppen emiatt 15 millió dollárral csökkentették is a költségvetést, amit a producernek nem volt egyszerű kigazdálkodnia.

A jobb szélen látható Catherine Hardwicke producer

Azt korábban is tudtuk, hogy a könyvet jegyző Stephenie Meyer mélyen beleszólt az adaptációba, és nem engedett nagy teret a változtatásoknak. Hardwicke ugyanis azt mesélte, hogy szerette volna, ha a Cullenek különbözű bőrszínűek és változatosabbak, Alice-t például japán származásúként akarta megvalósítani.

“Meyer nem tudta elfogadni, hogy a Cullenek diverzebb karakterek legyenek, mert nagyon erősen látta a karaktereket a fejében, és úgy ismerte ezeket őket, mintha a személyes barátai, vagy a rokonai lettek volna.”

Hardwicke azért némileg sikerrel járt, ugyanis Meyer abba nagy nehezen beleegyezett, hogy Bella gimis barátai között legyenek diverz karakterek, illetve abba is beleegyezett, hogy Laurent, az egyik főgonosz színes bőrű legyen.

Számomra mindig fontos, hogy több diverz karakter legyen a könyvekben, filmekben, mert így lehet a legjobban leképezni a társadalmunkat. Viszont ott egyet kell értenem Meyerrel, hogy miért is nem engedte a Cullenek “átalakítását”.

Hiszen mindegyik karakternél elég mélyen ki lett dolgozva a múlt szál, és bár szomorú, de egy színes bőrű Jasper nehezen ért volna el katonai eredményeket kétszáz éve, ahogy egy japán Alice-szel is másként bántak volna a múltjukban, és így a jelenben is másként viselkednének ezek a karakterek. Úgyhogy ebben az esetben én örülök Meyer állhatatosságának.