Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Két Margaret Atwood regényből is tévésorozat készül!

Örülhetnek Margaret Atwood rajongói, ugyanis a neves írónő két regényéből is tévésorozat készül! Íme, a friss hírek!

A szolgálólány meséje tévésorozat + Elizabeth Moss

Az itthon is megjelent A szolgálólány meséje egy kőkemény disztópia, amiben az iszlám elfoglalta Amerikát, a hősnőnk pedig azon kevesek közé tartozik, akik még termékenyek maradtak, ezért táborba, majd egy tábornokhoz kerül – a könyvben legalábbis ez volt a történet. A regény pazar, ajánlom elolvasásra.

A projekt a Hulu számára készül, így itthon nagy valószínűséggel az HBO mutathatja majd be. A sorozat kreátora Bruce Miller, a rendezője pedig Reed Morano lehet. A főszereplőt pedig a szuper színésznő, Elizabeth Moss alakítja! Premier dátum egyelőre nincs, ahogy a további szereplők kilétére sem derült még fény.

Alias Grace tévésorozat + Sarah Polley

Az itthon (még?) nem kiadott Alias Grace is feldolgozást kap, méghozzá egy minisorozat formájában, 6 részben elmesélve a történetet. A regény az 1840-es években játszódik, egy gyilkosságért elítélt nőről, Grace Marksról szól, akinél már kilátásba helyezik a halálbüntetést, amikor felvetül az ártatlanságának a lehetősége. Valós események alapján készült a regény, akkoriban komolyan megosztotta Kanada népét.

A sorozat kreátora Sarah Polley lett, akit leginkább a Váratlan utazás sorozatból ismerhetünk, de azóta már íróként és rendezőként is egyre nagyobb sikereket arat. A sorozat a kanadai CBC csatornán debütál majd, míg a világ többi részén a Netflix mutatja majd be, így vélhetően Magyarországon is. A szereposztásról egyelőre itt sincs hír.