Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Disney hercegnőről írt regény Maggie Stiefvater, a Hollófiúk írója

Újabban egyre gyakoribb, hogy nagynevű YA írók jól ismert DC, Marvel vagy Disney karakterekről írjanak könyveket. Legutóbb például Holly Blacktől jelent meg egy Demóna regény, de Sarah J. Maas vagy Marie Lu is írt DC-történeteket. Most ehhez az elit klubhoz csatlakozik a Hollófiúk írója, Maggie Stiefvater, aki a Merida, a bátor történetét folytatja.

Időben jó pár évvel a Merida lezárása után járunk. A fiatal hercegnőnek változásra van szüksége az életében, új kalandokra, saját célokra, mert a klánja által az élete tele van zűrzavarral. Arra nem számít, hogy ez a változás a „Feradach” formájában jön el hozzá.

A természetfeletti lénynek a szándékában áll elpusztítania Merida otthonát és a szeretteit. Azért, hogy a lány megmentse a birodalmát, megállapodik a lénnyel: egy éve van, hogy változásra bírja a családját, akik belekényelmesedtek a királyi létbe. Vajon sikerül mindenkit megmentenie?

Stiefvater elmondta, hogy nagyon sokat jelent neki, hogy ő írhatja meg a könyvet, mert imádja a skót és kelta legendákat, történeteket, a kultúrát és a zenéket is. Sőt, skót történelemből diplomázott, és egy skót kisvárosban is él, így tényleg ő a tökéletes választás arra, hogy tovább adaptálja Merida történetét.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a történetből mese lesz-e, illetve a magyar megjelenésről sincs még infó, hiszen csak tegnap este derült ki eleve a könyv híre. Az amerikai megjelenés dátuma is csak 2022. május 3. A borítót viszoznt már megkaptuk, és gyönyörű lett. A művész Charlie Bowater.