Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Vörös Pöttyös könyvajánló Balaton Book Tag stílusban

Ha nyár, akkor Balaton, ugye? 🙂 Úgy döntöttem, kitöltöm a Balaton Book Taget, annyi különbséggel, hogy csak a Vörös Pöttyös könyvek közül válogattam válaszokat. Íme!

1. Palacsinta – egy könyv, ami csupa olyan dologgal van megtöltve, amit szeretsz.

Autoboyography! A főszereplő egy könyvet ír benne, miközben belezúg egy íróba, ráadásul fiú-fiú szerelemről olvashattam benne. A párosunk írtó cuki volt, a kémia tombolt közöttük ezerrel. Igen, szerepelt benne a vallás is, amiről ritkán szeretek olvasni, de itt még ezt is zseniálisan megoldották.

2. Lángos – egy könyv, amit régen nagyon szerettél, és azóta is újra meg újra előveszed.

Nagyon ritkán olvasok újra könyvet, szóval ezt a kérdést passzolom. Inkább az új élményekre gyúrok.

3. Úszás – egy könyv, amiben fontos szerepet kap a mozgás.

Álom két keréken. Mert hiába hisszük, hogy biciklizni mindenki tud, Auden csak tini korában tanul meg, miközben szerelembe is esik, és lassacskán megpróbálja tisztázni a viszonyát a családjával is…

4. Unikornisos úszógumi – egy könyv, ami annyira cuki, hogy el sem hiszed.

A fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia jutott először eszembe. Lara Jean az egyik legcukibb női főhős, Peter is imádnivaló, ráadásul Jenny Han írói stílusa is szupercuki.

5. Napszúrás – egy könyv, amiben fontos szerepet kap egy betegség.

Az Élni akarok! című regényem főhőse, Lilla egy rákos lány, aki tudja, hogy közel a vég, és úgy dönt, bakancslistát készít, hogy teljesítse a vágyait. Pechjére ekkor ismer meg egy fiút, akibe beleszeret…

6. Naptej – egy író, akit sokat bántanak, és te mindig késztetést érzel rá, hogy megvédd.

Stephenie Meyer. Annak idején az Alkonyatot rengeteg bántás érte, és én sokszor igyekeztem megvédeni a sorozatot. Igen, megvannak a maga hibái, ez tény, viszont korszakalkotó volt, és a megjelenése után kezdett el igazán virágzani a Young Adult irodalom. Szerintem sokat köszönhetünk neki.

7. És végül egy könyv, amit a legutóbbi nyaraláson olvastál.

Egyszer vittem magammal nyaralásra könyvet, méghozzá Marie Lu-tól a Legenda sorozat 2. részét. Többször is úgy voltam, hogy majd olvasni fogom, de valahogy nem került rá sor. Rá kellett jönnöm, nyaralás alatt nem esik jól olvasni, mert ha nagyon elfáradtam a jövés-menésben, jobban esik zombulni a Netflix előtt.