Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Kiválasztottak: Magyar borítót kapott az új Veronica Roth regény

Júniusban érkezik magyarul Veronica Roth új regénye, a Kiválasztottak, amit én már nagyon várok.

Az alaptörténetét imádom, ugyanis itt olyan fiatalok a főhősök, akik kamaszként megmentették a világot, és megnézhetjük hogy élnek most, évekkel később.

A kiadó saját borítót készített a kötethez, a tervező Hegyi Péter. Én most nem lettem szerelmes a borítóba, de az eredeti se valami nagy dobás. Azt viszont alig várom, hogy olvassam!

Veronica Roth – Kiválasztottak

Tizenöt évvel ezelőtt egy prófécia alapján öt átlagos kamasznak meg kellett küzdenie a legyőzhetetlennek tűnő Sötét Nagyúrral, aki Észak-Amerikában pusztítva teljes városokat tett a földdel egyenlővé, és emberek ezreivel végzett. A Kiválasztottak néven ismertté vált csapatnak csak minden erejét beleadva sikerült felülkerekednie rajta.

Ezután az élet mindenki számára visszatért a normális kerékvágásba, kivéve a fiatalokat, akik világszerte ismert hírességekként, életcéljukat beteljesítve nem találták a helyüket. Közülük legnehezebben Sloane viselte a sorsát: a lány olyan titkokat rejteget, amelyek még attól a négy embertől is elidegenítik, akik a világon egyedüliként képesek megérteni őt.

A Sötét Nagyúr felett aratott győzelem tizedik évfordulóján valami felfoghatatlan történik: az egyik Kiválasztott meghal. Amikor társai összegyűlnek a temetésére, rájönnek, hogy ellenségük végső célja sokkal nagyobb volt annál, amit ők, a kormányuk vagy akár a prófécia előre jelezhetett volna.

Stephanie Garber, a Caraval trilógia szerzője így írt a regényről: „Nem is emlékszem, mikor olvastam utoljára olyan könyvet, amely ennyire magával ragadott volna.”