Home Film és Sorozat kritika Filmajánló: How It Ends (2018) – A főszerepben Theo James!

Filmajánló: How It Ends (2018) – A főszerepben Theo James!

A Beavatott sorozat imádom Theo James-t, gondolom ezzel nem vagyok egyedül. A Netflixen fent van egy disztópia filmje, igaz, csak angol felirattal, de azért megnéztem, mert az alaptörténete nagyon érdekes.

Theo James alakítja Will-t, aki a menyasszonya apjával találkozik, de Tom (Forest Whitaker) nagyon nem bírja őt. A vacsora után beüt a krach, elmegy mindenhol az áram, természeti katasztrófák vannak, senki se tudja mi történt. Megkezdődik a fosztogatás, a terhes Samantha (Kat Graham) pedig egyedül marad több ezer kilométerre, Seattle-ben. Will és Tom kocsiba száll, hogy megmentse a lányt.

Na ugye, hogy benned is felmerült egy millió kérdés? Mi történt? Kitört a harmadik világháború? Ki támadott? Él még az elnök? Mik ezek a természeti katasztrófák? Engem speciel mindez nagyon érdekelt, csak pech, hogy a film nem adott rá választ, csak a road-movie jelleg miatt láthattunk pár közösséget, pár várost, de csak az utóhatásokat, nem az eredetet. Gyanítom film-sorozatnak szánták, de a második rész sosem készült el.

Sokkal inkább egy dráma akart lenni ez a film, pedig akciófilmként promózza a Netflix is. Pedig arra épít az egész, hogy miként találja meg a hangot az út során Will és Tom, hogyan változik meg az emberiség egy katasztrófa idején, miként jutunk el oda, hogy akár egy kanna benzinért is képesek vagyunk gyilkolni. A film az egyik mellékszereplőn keresztül például nagyon erősen prezentálja, hogy mennyire nehéz feldolgozni azt, ha a lelkünkön szárad más halála.

A film mindezzel együtt nem volt sajnos túl izgalmas, Theo James viszont akkora eye candy volt, hogy so-so kárpótolt a hibákért. Olyan vészesen rossznak se mondanám a filmet, inkább csak pár erősebb jelenet marad meg bennem, és a gondolat, hogy a Vámpírnaplók első évadai után itt is mennyire elpocsékolták Kat Graham tehetségét.

Ami pedig a legnagyobb bajom a filmmel, hogy nem igazán van lezárása, nem csak a világról nem tudunk meg sokat, hanem egy olyan ponton hagyjuk ott a főszereplőket, ami eléggé gáz. Szóval, inkább csak a hozzám hasonló Theo James-fanoknak ajánlom a filmet megtekintésre, mert Theón és pár erős jeleneten kívül sok más pozitívummal nem tud szolgálni.

Részemről 5/10, ez is jóindulattal.