Home Film és Sorozat kritika Filmajánló – Ezt a 7 filmet láttam 2019 karácsonyán

Filmajánló – Ezt a 7 filmet láttam 2019 karácsonyán

A karácsony számomra a pihenésről, filmezésről, olvasásról és a családdal együt töltött időről szól. A három nap alatt hét filmet néztem végig, ezek közül szinte mind karácsonyi volt, és hát, arattak a Netflix produkciók. Mondtam már, hogy imádom a Netflixet? 🙂

Ki is gyűjtöttem nektek a hét filmet, hátha megjön valamelyikhez a kedvetek 🙂

Knight Before Christmas

A sztori szerint egy középkori lovag napjainkba kerül, Vanessa Hudgens elüti a kocsijával, és naná, hogy kialakul a románc.

Végtelenül cuki film volt, a vége felé kellően izgalmas is lett, Hudgens játékát még mindig imádom, Whitehouse pedig kellően álompasi tudott lenni a szerepében. A most látott karácsonyi romantikusok közül ez ragadott leginkább magával, de talán mert gyengéim az időutazós történetek.

Dora and the Lost City of Gold

Az originál mesét nem ismertem, de így is érdekelt egy dzsungelben felnőtt lány sztorija, aki meg akarja menteni a szüleit.

A végeredmény kicsit infantilis lett, az animált állatkarakterek nem értem minek kellettek bele, de ha ezektől eltekintek, alapvetően egy dilis, itt-ott vicces film volt, ami csalt azért pár mosolyt az arcomra.

Holiday in the Wild

Hősnőnk középkorú anya, akivel a férje aznap szakít, amikor a fiúk egyetemre megy. Kate Afrikába menekül, ahol beleszeret az elefántokba és elég hamar a helyi menő csávóba is. Kérdés Afrikában akar-e maradni.

Nagyon tetszett az, amiről a film mesélni akar, jelesül hogy nem szabad hagyni, hogy egy házasságban/kapcsolatban csak a támogató szerepkört vállaljuk és igenis küzdeni kell a saját álmainkért is. A “bármikor újrakezdheted az életed” gondolatkor is közel állt hozzám, ráadásul gyönyörű helyszíneken forgattak, az elefántok nagyon cukik voltak. Persze a történet teljesen kiszámítható, a főhősök játéka sem túl erős, de így is nézhetőnek éreztem a filmet.

Holiday Rush

A főhősünk egyedülálló apa és rádiós műsorvezető. A gyerekei el vannak kényeztetve, de amikor a férfi karácsony előtt veszíti el a munkáját meg kell tanulniuk, hogy nem a karácsony nem az ajándékok, hanem a szeretet ünnepe.

Szóval ja, ez a film pont olyan tipikusan szirupos volt, mint ahogy a leírásból el lehet képzelni. Persze megvolt a maga bája, a tinisrác és az apa szemén át a gyászfeldolgozás, mint téma itt is megjelent, a második szerelem, az újrakezdés dettó, de picit olyan “Hallmark-feelingem” volt annak minden jó és rossz elemével együtt.

The Christmas Chronicles

Édesapjuk halála után a két főhős testvér számára nehéz a karácsony, de azért az okoz egy kis izgalmat, ha meglátják a Mikulást – és meg is sebesítik szegényt…

Kurt Russel zseniális alakításával egy vicces, érdekes ötletekkel tarkított film lett, ráadásul olyan komolyabb témát is ügyesen prezentált, mint a gyászfeldolgozás nehézsége. A kis manók pedig űbercukik voltak! A Netflix bejelentette, hogy jövőre jön a folytatás, éljen!

A Christmas Prince: The Royal Baby

A Netflixes Christmas Prince harmadik része is hozta a szokásos cukiságfaktort, ráadásul egy kicsit 10 kicsi néger utóérzés is akadt, hiszen valaki a palotából ellopott egy fontos szerződést, és a tolvaj a hóvihar miatt még mindig a helyszínen van.

Olyan kis édes, szerethető romantikus film volt, jó karakterekkel, érdekes mellékszereplőkkel ráadásul az első két résszel ellentétben most a diverzitással sem volt probléma. Ennek szellemében várós a negyedik film is, remélem lesz.

Klaus

A tündéri mese érdekes módon mutatja be a Mikulás eredettörténetét. Sok humor, jó üzenet és megannyi édes, szívszorító pillanat áradt a filmből, ráadásul úgy érzem még sosem sikerült ennyire kreatívan és ötletesen átadni a Mikulás mítoszt. Az üzenetét pedig egyszerűen imádtam. Mert egyetlen önzetlen jótett tényleg csodákra képes 🙂