Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ezért nem szerettem bele a Netflix Lucifer sorozatába

A Lucifer az a sorozat, amit már évek óta ajánl nekem mindenki, hogy nézzem meg, mert annyira jó. Nemrég úgy döntöttem, hogy oké, megadom az esélyt, mert simán lehet, hogy életem legjobb sorozata mellett megyek el. Nos, nem ez történt…

Látom ám, hogy van egy csomó érték a sorozatban, és sok dolog tetszik is. A megalkotott világ nagyon szimpatikus, az alaptörténet is jó, hogy Lucifer, a pokol ura feljön a földre mert megunja az uralkodást, és egy rendőr mellett lesz nyomozó-segéd, plusz van egy éjjeli klubja is. Ez alapvetően még tetszene is.

A sorozat fő vonalát és átívelő szálát már az elején megmutatják, a Los angelesi nyomozó ugyanis egy elvált édesanya, Chloe, aki valami iszonyú menő és nagyon szimpatikus. Ráadásul tök jó a kémia Luciferrel, és baromi erős az alapgondolat is, hogy Lucifer különleges képessége („Mondd el, mire vágysz”) pont Chloénál nem működik. Az első részben volt egy baromi erős jelenet is, amiben a kislány Trixie és Lucifer beszélgettek, na azért is oda meg vissza voltam.

A legnagyobb húzóerő kétségkívül Tom Ellis, ő a sorozat lelke. A színész valami zseniálisan hozza Lucifer szerepét, miközben iszonyú sármos, az akcentusa odacsap, és látni lehet az alakítása minden pillanatában, hogy ő ezt mennyire élvezi, hogy ez élete szerepe, és ettől valahogy még jobban átjön a feeling. Bár csak három részt láttam, de az alapján is átjön, hogy Lucifer karaktere mennyire érdekes, és milyen sok lehetőség van benne.

Ha ennyi jót felsoroltam, miért nem nézem tovább a sorozatot? A nyomozás miatt. Bármilyen mitológiát is pakoltak mögé, bármilyen jók is a magánéleti szálak, attól még ez egy nyomozós sorozat maradt a felszín alatt. Engem pedig sosem érdekeltek a nyomozós sorozatok, nem érdekel, hogy XY random karakter miért ölte meg XY random csávót vagy csajt, és ezt hogyan nyomozzák ki a főhőseink. Ez engem baromira untat, mert nem érdekel a karakter, nem érdekel az ok, és végképp nem érdekel a nyomozás. Nagyon ritka az a krimi, ami megfog, és azokból is inkább azok, amiknél megismertem a szereplőket (hosszú idő alatt), és úgy érdekel a sorsuk.

Pedig alapvetően szeretem a heti ügyekre épülő sorozatokat, ami kórházakban játszódik simán jöhet, az ügyvédes szériákért is tudok rajongani, mint az Ally McBeal vagy a The Good Wife, de ezekből is nyilván az átívelő szál, a karakterek magánélete érdekel nagyon. A nyomozós az viszont nálam nagyon nem megy, igazi kriptonit, egyszerűen nem érdekel.

Szóval, nálam a Lucifer három része úgy telt, hogy több, mint a felét untam, mert annyira hidegen hagytak a heti esetek. Látom és érzékelem, hogy miért szeretitek ennyire a sorozatot és miért lett ekkora fanfavorit. Én mégis úgy érzem, hogy még Tom Ellis elképesztő karizmája sem elég ahhoz, hogy folytassam a sorozatot, és végig unjak egy újabb nyomozást. Így részemről ez kasza, pedig bíztam benne, hogy tetszeni fog, mert a streaming világában amikor 8-10 résznyi szórakozás jut egy sorozatból kifejezetten tetszett a gondolat, hogy valami sok évados cuccot daráljak hetekig.

5 videó, amit látnod kell, ha szereted a Lucifer sorozatot