Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából lehetőségem volt premier előtt megnézni az Artúr a király című filmet, ami Mikael Lindnord memoárja alapján készült. A könyv magyarul is megjelent a kiadónál.

A történet: Michael Light (Mark Wahlberg) és elszánt csapata a Dominikai Köztársaság dzsungelében teszi próbára magát egy rendkívüli 10 napos, 700 kilométeres extrémsport-világbajnokságon. A kalandvágyó sportember életében ez az utolsó lehetőség, hogy a régen áhított első helyezést elérje, a túra során azonban váratlanul egy ágrólszakadt kóborkutya szegődik melléjük. Michael és a különös, mégis méltóságteljes állat között hamarosan megbonthatatlan barátság szövődik, és a verseny végére Michael számára a győzelem, a hűség és a barátság jelentése merőben új értelmet nyer.

Nagyon szeretem a kutyás történeteket, és az a típus vagyok, aki simán elbőgi magát az ilyeneken, mert annyira szépen tudják ábrázolni a kutya és az ember barátságát. Ebből a szempontból a film sem okozott csalódást, sőt! Annyira szerettem, ahogy Michael és Artúr között lassan kialakul ez a kötelék, a film vége pedig igazi érzelmi hullámvasút volt, az a típus, amit az ember nagyon szeret.

Szép üzeneteket is átadott a film például az egyik kedvenc mellékszálam egy idősebb pasié volt, akit a kora miatt lenéztek, és nem hitték, hogy a versenyen bármi hasznát vehetnék, aztán csak kiderült, hogy öregember nem vénember. Gyönyörű tájakon játszódott a film, akadt nem egy lélegzetelállítóan szép felvétel a dzsungelben. Nem éreztem azt, hogy oda akarnék menni, de nézni, na azt szuper volt.

Szerettem azt is, ahogy Michael karakterfejlődése lejátszódik a szemünk előtt, Mark Wahlberg tökéletesen hozta a karaktert. Aminek nem örültem, hogy a fontosabb mellékszereplők zöme nem kapott nagy kifejtést, pedig Simu Liu Leójában nagyon sok lehetőség lett volna még. Ami pedig Artúr kutyust illeti, hát gyerekek, nála imádnivalóbb, cukibb állatot ritkán látni!

Mindent egybevéve ez egy jó film volt, számokban értékelve simán 8/10. Ha te is szereted a kutyákat és azokat a történeteket, ahol egy versenyen kell bizonyítaniuk a főszereplőknek, mindenképpen nézd meg a filmet.

Amúgy, ránéztem az író Insta oldalára, és ezek szerint Artúr még mindig él a valóságban, és boldogok együtt, mint egy nagy család. Olyan jó ezt látni!

Ha pedig először elolvasnád, originál és filmes borítóval is kapható már az Artúr a király a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading