Home Film és Sorozat kritika Trónok harca: Nyolc égető kérdés a Fattyak csatája után

Trónok harca: Nyolc égető kérdés a Fattyak csatája után

Ma ér véget Amerikában a Trónok harca hatodik évada. Kétségkívül nagy hullámvölgy volt ez a szezon, tele jó és kevésbé izgalmas pillanatokkal. A 6×09 megannyi kérdést és gondolatot vetett fel bennem, így most ezeket egy csokorba gyűjtöttem.

Vigyázat! A kérdések spoileresek, ha még nem láttad a Fattyak csatáját, ne olvasd tovább. A spoileres jelzés azoknak is szól, akik már olvasták a könyveket!

got-1

#1 – Rickon mi a fenéért nem futott cikk-cakkban, amikor Ramsey kilőtte rá a nyilakat? Az oké, hogy nem ilyen filmeken nőtt fel, de könyörgöm, ennyi esze csak lehetett volna

#2 – Jon végül az öccse tetemét Ned mellé helyezte végső nyughelyére, a családi kriptába. Hogy a fenébe került Ned teste vissza Deresbe? Hiszen árulónak lett kikiáltva, a koholt vádakat pedig el is ismerte. Itt utólag megtudtam, hogy anno Tyrion küldette haza Ned testét, amikor ő lett a király segítője!

#3 – Jonnak amúgy miért nem jutott eszébe megkérni Melissandrét, hogy támassza már fel a tesvérét légyszi, légyszi?

got-2

#4 – Egy korábbi csatában Wun Wun, az óriás egy frankó égő (!) fával irtotta az ellenséget, most pedig csak állt ott magában. Mi a fenéért nem kapott valamilyen fegyvert? Egy bárddal simán legyalulta volna Ramsey seregét. (Ja, hogy így túl egyszerű lett volna).

#5 – Hogy a fenébe nem volt senki Ramsey seregében, aki nem jegyezte meg, hogy “ne lőjjük már íjjal a saját embereinket“. Vagy ennyire féltek Ramsey-től?

#6 – A nagy csata közben ki halmozta egymásra a hullákat? Mert olyan nincs, hogy hegy legyen a tetemekből, az meg pláne, hogy azokon harcoljanak. Értem én, hogy kellett “valami”, hogy az egyik oldalról bekerítse Jon seregét, míg a másikról jöttek Ramsey-ék, de akkor is, meh.

#7 – Mégis hogy tudták megszervezni Danyék olyan villámgyorsan a találkozót a mesterekkel, amikor éppen eközben égő tűzgolyókkal dobálták Mereent?

got-3

#8 – Yara és Theon hogy tudták ilyen gyorsan áthajózni a világot? Két rész alatt megérkezek Danyhez! Ja, hogy itt ilyen laza az időkezelés? Okay…

Gyanítom egyik kérdésre sem érkezik már válasz, és talán ezekre ellőhetjük a szőrszálhasogatás jelzőt, mindenesetre bennem ezek fordultak meg, és gyanítom másokban is.

A holnap reggelt pedig izgatottan várom, kíváncsi leszek hogy zárul a hatodik évad. Talán a mások áttörik a falat és megindulnak délre?