Home Film és Sorozat kritika Tényleg szükség van az Isabelle és Simon románcra a Shadowhuntersben?

Tényleg szükség van az Isabelle és Simon románcra a Shadowhuntersben?

Nemrég pofoncsapásként jött a hír: a FreeForm elkaszálta a Shadowhunterst, így A Végzet ereklyéi 4-5. a harmadik évad tíz részes második felében lesz feldolgozva, a Mennyei tűz városa pedig egy két órás tv-filmben.

A Shadowhunters kreátora megerősítette azt is, hogy mindhárom nagy könyves páros teljes lesz a fináléra, tehát Jace & Clary, Alec és Magnus, és bizony Simon és Izzy is összejön. Bennem viszont most felmerült valami: erre tényleg szükség van?

A könyvekben imádom a Sizzy párost! Legjobban az Árnyvadász Akadémia kötetekben szerettem meg őket, annyira jól működnek együtt. Üvölt a kémia, jók a beszólásaik, és tényleg érzem, hogy ők ketten iszonyú szerelmesek. Viszont, a könyvekben szépen-lassan épült a románcuk, és folyamatos interakcióban voltak egymással, így a barátságuk is el tudott mélyülni.

És mi volt eddig a sorozatban? Az első évadban kaptak pár közös jelenetet, az elején lehetett érezni, hogy Simon odavan Izzyért. Aztán ennyi. Teljesen leépítették a párost, még csak közös jeleneteik se nagyon voltak. Nem jött át eddig az, ami a könyvekben: hogy ők ketten jó barátok, ami könnyedén átalakulhat valami mássá.

Simonnál a sorozatban a Clary és Maia románc van porondon, a vámpír problémái, míg Izzynél (a könyvekben nem létező) vámpír-drog-függőség, és a Raphaellel való kapcsolata került előtérbe. Bármennyire is töröm a fejem, alig jut eszembe olyan pillanat, amikor a második-harmadik évadban akár egy pillanatra is kettesben maradt volna Izzy és Simon. De még ha volt is, és nem emlékszem rá, az is remekül prezentálja azt, hogy mennyire nem törődtek a sorozat alkotói a párosukkal.

Csak azért, mert ők a könyvsorozat egyik emblematikus párosa, nem hiszem, hogy emiatt a következő tizenkét részben lóhalálában össze kéne hozni őket, pláne úgy, hogy perpillanat mindketten mással randiznak, más iránt éreznek köteléket.

Persze, ígérheti a kreátor, hogy a “csodálatos” Shadowhunters írók megoldják majd gyönyörűen ezt is, de emlékezzetek csak a fuck logic posztomra a sorozat egyik nagy ötletéről

A sorozatot nézve tényleg nagyon próbálok elvonatkoztatni a könyvektől, és mivel így teszek, így, látatlanban úgy érzem, csak azért ne hozzák össze őket, mert a könyvben is együtt vannak. Csak azért ne kapkodják el a dolgot, hogy kipipáljanak egy tételt. Már előbb el kellett volna kezdeniük az építést, pont, ahogy Clare tette a könyvekben…

Nem hiszem, hogy akkora öröm és érték lesz úgy együtt látni a párost, ha rapid randiban pár rész után kikiáltják az őrülten tartós szerelmet. De ne legyen igazam.