Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

5 Könyvmolyképzős regény, amiből nem készült el a tervezett adaptáció

A könyvekből készült filmek és sorozatok egyre népszerűbbek, így manapság az adaptációk aranykorát éljük, nagyon helyesen. Az viszont, hogy egy könyvből tényleg sorozat vagy film legyen, nagyon hosszú út.

Az első lépés mindig az, hogy elkelnek a filmes jogok, ezután íródik egy script, majd forgatókönyv, utána sorozatnál készülhet egy pilot (az első rész), és azután dönthetnek a sorozat sorsáról, de egy projekt már a script-szakaszban elhalhat, vagy annál jóval korábban. És ilyenkor a jogok a stúdiónál marad, és más nem is nyúlhat hozzá…

Alább összegyűjtöttem 5 olyan könyvet, aminél nagy esély volt rá, hogy elkészüljön az adaptáció, de sajnos nem lett belőle semmi. Azért bízzunk benne, ez még nem a végleges vég egyiknél sem, mert például az Alaska nyomában adaptáció is nagyon nehezen jött létre, de csak összejött.

Aristotle és Dante a világmindenség nyomában

A két főhős barátságát és szerelembe esését bemutató líraian gyönyörű történet a forgatókönyv státuszig jutott, és az Outfest fesztiválon fel is olvasták Henry Alberto munkáját. Leginkább ott várták befektetők és érdeklődők jelentkezését, viszont sajnos már három éve nagy a csend a projekt körül, így valószínűsíthető, hogy nem találtak érdeklődőt.

Update 2021 október: Úgy tűnik ebből mégiscsak elkészül az adaptáció, ugyanis a Deadline lehozott egy friss cikket róla. Eugenio Derbez (Átejtve) és Eva Longoria (Született feleségek) is szerepelni fog benne.

Csitt, Csitt

A posztban szereplő adaptáció-tervek közül ez jutott a legtovább. Már megtalálták a két főszereplőt, Lana Liberato (Könnyű, mint a pehely) és Wolfgang Novogratz (Táncra fel!) személyében, a forgatás dátumát is többször kitűzték, de végül nem történt semmi, itt is nagy a csend már legalább két éve. Az egészben pedig az a legszomorúbb, hogy már 2012-ben is próbálták megfilmesíteni a könyvet.

Update 2021 szeptember: A Paramount+ streaming szolgáltató ebben a cikkben jelentette be, hogy 2022-ben tervezik leforgatni a Csitt, Csitt filmet, de arról még nincs hír, hogy a korábban bejelentett két főszereplő marad-e a projektben.

Obszidián

Az író többször lenyilatkozta, hogy igen, a filmes jogok elkeltek, de sajnos nem történt előrehaladás az ügyben. Egy friss kommentben Armentrout megerősítette, a jogok visszaszálltak hozzá, és nem értékesítette azóta senkinek. Bízzunk benne, hogy a Wicked adaptációja lesz annyira sikeres, hogy a Luxenre is sor kerülhessen!

Fogoly a sötétben

Ez a projekt nagyon előrehaladott állapotban volt, 2018 októberében szerettek volna forgatni, hogy 2019-ben bemutathassák a filmet, az író már azt kérdezgette a rajongóitól, hogy kiket hallgassanak meg a főszerepekre. Viszont financiális problémák léptek fel, és bár indult egy Kickstarter adománygyűjtés, de nem jött össze a szükséges pénz, emiatt sajnos a projekt is elhalt.

Tökéletes kémia

Brittany és Alex imádott történetéből tv-sorozatot készültek kreálni, a forgatókönyv megírásában Simone Elkeles is részt vett. A produkciós cég viszont komoly változtatásokat kért, a hősnő nem lett volna pompomlány, Alex sem bandatag. Elkeles így visszatáncolt a projekttől. Részletesen erről itt írtam.