Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Simone Elkeles nem kér a Tökéletes kémia tv-sorozatból!

Jó ideje a levegőben van már, hogy adaptáció készüljön a Tökéletes kémiából. Erről már korábban is írtam, akkor elég bíztató volt a helyzet, most viszont sajnos kevésbé.

Az írónő egy Facebook posztban írta meg a történteket: a produkciós cég, akik az adaptáción dolgoztak, komoly változtatásokat akartak eszközölni a történetben, például Brittany nem lett volna pompomlány, Alex pedig bandatag.

Elkeles szavaiból arra lehet következtetni, hogy a cégnek a klisékkel lehetett gondja, a két főszereplő ugyanis kissé sztereotípnek tűnhet a sztori elején, de ugye tudjuk, hogy pont erről szól a teljes könyv, hogy mi lapul az álca mögött, és milyen mély érzéseik vannak a karaktereknek.

Az írónő végül azzal zárta sorait, hogy ő most már egy filmadaptációban gondolkodik, amihez írja a forgatókönyvet. A molyon magyarul is elolvasható az írónő teljesen kiírása, katt ide. Szerintem az elég menő, hogy az anyagi haszon helyett inkább a könyvek eredeti mivolta mellett állt ki az írónő, így elkerülhető lesz, hogy Shadowhunters-szintű csalódottsága legyen a könyvrajongóknak.