Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

5 ok, hogy miért tartok a Csitt, Csitt filmtől

Amikor kiderült a Csitt, Csitt film híre, én tényleg örültem, cikket is írtam róla. Sőt, igazából most is örülök, de azért van pár dolog, amitől tartok. Ebben a posztban meg is írom, hogy mik azok. Persze a félelmeim ellenére várom a filmet, és reménykedem, hogy minden klasszul alakul!

#1 – Folt, te létezel?

A könyvek főhőse, Folt annyira egy tökéletes könyves álompasi. Létezik egyáltalán olyan színész, aki jól el tudja játszani? Ráadásul most, hogy kiderült ki alakítja Finchet, a másik kedvenc könyves álompasim, már konkrétan félek attól, hogy kit tesznek meg Foltnak. Mert azután bármi megtörténhet.

Márpedig annyira szeretném, ha olyan színész lenne Folt, aki jól tudná hozni, és külsőre is megfelel. Mondjuk, választhatnának közülük 😉

#2 – Lehet Nora még idegesítőbb?

Sajnálom, hogy ezt írom, de Nora nekem nagyon nem volt szimpatikus a könyvben. És hát, a film esetében két dolog történhet: vagy az, amiben reménykedem, hogy Nora kap egy szimpatikus színésznőt, és jó lesz az egész.

Vagy lecastingolják mittudomén, Bella Thorne-t Norának, hogy a színészi játék se dobja fel a karaktert, aztán még a végén sikerül alapjáraton is még idegesítőbbé varázsolni a csajt. Sajnos az esély nagyon is megvan rá.

#3 – Gagyi vizuális effektektől tartok

Angyalos film, vannak benne olyan jelenetek, amik CGI-t igényelnek. És hát, láttam a Fallen filmet, ott bizony iszonyú gagyin volt megoldva a két angyal harca. Oké, nem biztos, hogy itt is az lesz, de azért az esély megvan rá.

#4 – És ha nem tartják tiszteletben a könyvet?

Háromféle adaptáció létezik:
– ami olyan, mint a Twilight, vagy A szürke ötven árnyalata, amik hűen követik a könyv történetét
– az olyan, mint a Shadowhunters, ahol az irodalmi alapot kiherélik
– és A szolgálólány meséje/Tizenhárom okom volt típus. Ott maximálisan tiszteletben tartják az eredeti művet, és a plusz ötleteikkel csak jobbá teszik.

Én nagyon tartok tőle, hogy a második eset lesz, és rá sem ismerünk majd a könyvre, amit megszerettünk.

#5 – Egy újabb YA-filmsorozatot temethetünk?

Az utóbbi években sorra jöttek a nagyreményű YA-sorozat adaptációk, mint a Lenyűgöző teremtmények, Az 5. hullám, a Fallen, Vándorsólyom kisasszony gyermekei vagy most a Sötét elmék.

És megbuktak a mozikban, nem tudták befejezni a történeteket. Oké, hogy itt lehetősége lesz bárkinek könyvben a történet végére érni, de azért én mindig nagyon sajnálom, ha csak az első könyvet filmesítik meg, aztán a többi el van felejtve.