Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Moxie: A Vörös Pöttyös, amihez külföldön se készült ütős borító

Úgy gondolom, hogy a Moxie az egyik legjobb Vörös Pöttyös regény, a belőle készült filmet pedig mindenkinek látni kéne – és persze a könyvet is olvasni.

Leginkább az üzenete az, ami miatt a Moxie közel áll hozzám: hogy állj ki magadért, ne engedd, hogy elnyomjanak!

A Moxie már itthon is megjelent, de a moly szerint se olvasták sokan, amit eléggé sajnálok. Gondolkodtam is rajta mi lehet az oka, és van egy olyan érzésem, hogy a borító tántorított el sok embert.

A MAGYAR

Itthon az eredeti borítóval jelent meg a könyv, és hát… Nekem nagyon nem tetszik. Sajnálom, tényleg, de annyira fura az egész, még úgy is, hogy a széle amúgy tetszik.

AMERIKAI & ANGOL

Érezhetően az angol nyelvterületeken is gondban voltak a borítóval, mert kétféle új verzióval is kiadták. Amin ceruzát fog a kezébe a hősnő az ötletes, leginkább a csillagok miatt, de úgy valahogy nem érződik a „mush have” feeling.

Az üldögélős borító egy fokkal még talán jobb is, van egy tök jó hangulata, a szürke alapon rózsaszín és a sok katyvasz a háttérben viszont olyan amatőrré teszi a szememben az egészet.

BOLGÁR

Bulgária már saját borítóval próbálkozott, és értem én, hogy mit akartak itt átadni, viszont a megvalósítás nekem itt nagyon nem jön át, pláne a cím betűtípusa.

SZERB

Na ezt érzem a leggyengébbnek, de tényleg. Ezek a színek, a cím betűtípusa, az ököl fura alakja, egyszerűen „no”. Ez a könyv ennél sokkal többet érdemel.

TÖRÖK

A borítók közül még ez tetszik a legjobban, szerintem Vivien alakja jól el lett találva, érdekes az arc eltakarás is (még ha ma ez már maszk-feelinget takar). Ami itt nekem gyengíti az összképet a tipográfia.

A FILMES BORÍTÓ

Én nagyon sokáig abban reménykedtem, hogy majd végre jön a filmes borító, és az végre megadja a könyvnek azt a klassz borítót, amit megérdemelne. Erre megkaptuk ezt… Igen, értem mit akar átadni a borító, árad az erős hangulat, egy könyvesboltban jó eséllyel erre felfigyel az ember, de valahogy ez sem olyan, ami nekem tetszene.

Persze, simán benne van a pakliban a filmes (és igazából az összes többi borítónál) hogy én értem félre a dolgokat, és ennél a könyvnél nem is feltétlen az esztétikum, hanem a figyelemfelhívás lenne a lényeg. Akárhogyis, én úgy érzem továbbra is ez lesz az a könyv, ami csatlakozik a Vámpírakadémiához a tökéletes könyv – gyenge borító táborba.

Könyvajánló: Jennifer Mathieu – Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading