Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

8 különbség A fiúknak: Örökkön örökké film és a könyv között

Nemrég mutatta be a Netflix az utolsó A fiúknak filmet, amiben Lara Jean és Peter történetének a végéhez értünk. De milyen nagyobb változtatások voltak a film és a könyv között? Íme nyolc dolog, amit észrevettem.

* A lista spoileres, óvatosan olvasd! *

#1 – Nem láttuk a lányok koreai útját

A filmben kaptunk több jelenetsort is, ami a lányok koreai útját mutatta be. A könyvben csak egy hónappal az érettségi után utaztak el a lányok, és csak említve volt a dolog, és nem kaptunk koreai jeleneteket.

#2 – Más okból utaztak a Covey-lányok Koreába

A filmben Lara Jean és a családja azért utazott elsősorban Koreába, hogy megtalálják azt a lakatot a Szöul toronyban, amit az anyjuk hagyott ott. A könyvben az apjuk küldi a lányokat Koreába, hogy több időt töltsenek el a nagymamájukkal és jobban megismerjék a helyi kultúrát.

#3 – Lara Jean és Peter máshová jártak volna egyetemre

A filmben teljesen más egyetemekről volt szó, mint ahová a könyvben felvették a szereplőket. A változtatás oka a térkép miatt volt, ugyanis nagyon erősen akarták érzékeltetni a Stanford és az NYU közti távolságot, ami ugye az ország keleti és nyugati partja.

#4 – A könyvben sem Lara Jean ment volna Peter után

Amikor Lara Jean és Peter a jövőjükről beszélgetnek a filmben, akkor Peter javasolja Lara Jeannek, hogy az első éve után menjen hozzá a Stanfordba. A könyvben Peter az, aki erősen gondolkodik azon, hogy másodévesként Lara Jean sulijába kéresse el magát.

TO ALL THE BOYS: ALWAYS AND FOREVER (L-R): LANA CONDOR as LARA JEAN, NOAH CENTINEO as PETER. KATIE YU/NETFLIX © 2021

#5 – New Yorkba is más okból mennek

A film egyik legjobb része, amikor a szereplők New Yorkba mennek osztálykirándulásra. Lara Jean itt szeret bele a New York-i egyetembe, és dönt végül úgy, hogy itt tanul tovább. A könyvben Chris és Lara Jean kettesben rucannak ki, miután az UNC várólistára tette a lányt. Lara Jeann mindenesetre itt is beleszeret a suliba.

#6 – Teljesen más okból szakítanak

A filmben Peter azért szakít Lara Jeannel, mert nem hisz benne, hogy a hosszútávú kapcsolat működni fog tudni köztük. A könyvben Peter édesanyja kéri meg Lara Jeant, hogy szakítson a fiával, hogy az ne adja fel az ösztöndíját és ne menjen másodévesként egy olyan egyetemre ami közelebb van Lara Jeanhez.

#7 – Margot csak a könyvben lépett tovább

Amikor a könyvben Margot hazatér az esküvőre, magával is hozza az új szerelmét. A filmben nem derül ki, hogy randizna valakivel (meg úgy egyáltalán, a magánélete se kerül szóba).

#8 – Hová tűnt John Ambrose?

A második rész imádnivaló szereplője, John Ambrose a harmadik részben is szerepet kapott, találkozott ugyanis Lara Jeannel, és kiderült, közel lesznek egymáshoz az egyetemi évek során, amiért Peter féltékeny is volt. A könyvben később kiderül, hogy John Ambrose-nak barátnője van. Na a filmben nem csak hogy nem tűnt fel, de még szóba sem hozták a srácot.

Filmkritika: A fiúknak – Örökkön örökké (2021)