Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Barbara Cantini – Halálka és az undok unokaöcs

Halálka már megint imádnivaló! Teljesen beleszerettem ebbe a mesekönyvsorozatba, még úgy is, hogy ebben a részben nem volt olyan nagy tanulság és üzenet, mint az első kötetben. Ellenben ugyanolyan élvezhető és szerethető maradt.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

Halálka kis barátait vendégségbe hívják, megjelenik Zsírbert, az undok unokaöcs, aki száz százalék, hogy francia, az akcentusát imádtam. A kissrácnak elég nagy a szája, minden lefikáz, emiatt okoz jó pár vicces pillanatot a könyvben. Viszont történik egy rejtély is: Néhay néni eltűnik, és a gyerekeknek kell a nyomára akadni.

Felnőtt szemmel a rejtély elég hamar megfejthető, a gyerekeknek viszont szerintem jó pár vidám pillanatot okoz majd, hogy rájöjjenek merre lehet Néhay néni. Maga az ötlet, és a rejtély szál feloldása nagyon tetszett, különösen mert kiemelte, azon képességek is lehetnek igazán hasznosak, amik eleinte inkább idegesítenek minket. (Na tessék, akkor csak volt valami tanulsága a kötetnek).

A karakterek pedig ebben a kötetben egyre nagyobb teret kaptak, leginkább Bu Song, a kutyus lépett elő, akiről kiderült, hogy tehetséges zongorista, ráadásul szerelembe is esik 🙂 Jó volt újabb oldalukat megismerni a szereplőknek és speciel a világról is egyre több dolgot szeretnék megtudni 🙂

Agyaltam ám azon is, hogy felnőtt szemmel miért is tudtam így beleszeretni a könyvbe. És rájöttem, hogy az író egy csomó apró utalást ejtett el a könyvben, amik egy gyereknek nem biztos, hogy leesnek, felnőttként viszont kutattam ezeket az apró easter eggeket és jókat mosolyogtam magamban mindig, amikor ráakadtam egyre.

És hogy mik voltak a felnőtteknek szánt meglepetések? Nem akarok lelőni mindent, kutassatok ti is, mindenesetre imádtam, mikor „kiderült”, hogy az Edvard Sungnak tulajdonított a Sikoly festményt valójában Halálka kutyusa, Bu Song készítette, a család meg ráadásul közeli rokonságban áll Edgar Allen Poe-val. Dracula nagybácsiról nem is beszélve. És annyi ilyen van benne!

A rajzokat pedig még mindig nagyon szeretem, egyszerűen jó ránézni ezekre a színekkel, élettel teli illusztrációkra, mert olyan részletgazdagok, vidámak és cukik. Már ha csak átlapozza az ember az is ad egy okot a mosolygásra.

Értékelés: 10/10

Engem ez a kötet is teljesen elvarázsolt és alig várom, hogy egy újabb Halálka mesét olvashassak el magyarul. Van valami zseniális és szerethető ebben a történetben, ami nem csak a gyerekekre, hanem a felnőttekre is hat. Élvezzétek, szeressétek ti is!

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

HALÁLKA – BLOGTURNÉ

  • Legújabb turnénk során egy igazán különleges mesehős nyomába eredünk: ő nem más, mint Halálka, a zombikislány, aki a Málladozó Villában lakik Néhay nénikéjével és számos más, rettentő szellemes lénnyel. Barbara Cantini mesesorozatának első részéből megtudhatjuk, hogyan szerez Halálka barátokat, míg a második részben titokzatos eltűnések után nyomozhatunk és megismerhetjük a kislány undok unokaöccsét is. Tartsatok hat bloggerünkkel, akik mindkét kötetről leírják véleményüket, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányokat!

  • Jelenlegi nyereményjátékunkban olyan tárgyakat és lényeket kell megtalálnotok, melyek fontos szerepet játszanak Halálka kalandjaiban vagy a Málladozó Villában. Minden bejegyzésben elrejtettünk néhány kiemelt betűt, ezeket a helyes sorrendbe téve írjátok be a megfelelő szót a rafflecopter doboz megfelelő helyére!
    (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

    A, Á, B, C, Cs, D, Dz, Dzs, E, É, F, G, Gy, H, I, Í, J, K, L, Ly, M, N, Ny, O, Ó, Ö, Ő, P, R, S, Sz, T, Ty, U, Ú, Ü, Ű, V, Z, Zs A

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 02.03. -Könyv és más (1. rész)
    02.04. –Hagyjatok! Olvasok! (1. rész)
    02.05. –Csak olvass! (1. rész)
    02.06. –Olvasónapló (1. rész)
    02.07. –Spirit Bliss Sárga könyves út (1. rész)
    02.08. -Sorok között (1. rész)
    02.09. – Hagyjatok! Olvasok! (Extra)
    02.10. –Könyv és más (2. rész)
    02.11. –Hagyjatok! Olvasok! (2. rész)
    02.12. –Csak olvass! (2. rész)
    02.13. –Olvasónapló (2. rész)
    02.14. –Spirit Bliss Sárga könyves út (2. rész)
    02.15. –Sorok között (2. rész)


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading