Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Vámpírnaplók: Íme 7 érdekesség a sorozatról!

Mennyit kerestek a színészek? Ki játszotta volna Elenát? Miért olvasta Daemon a Szürke ötven árnyalatát? Többek között ezeket is megtudhatjátok az alább összegyűjtött érdekességekből.

#1 – A kulisszák mögötti szerelmek

Ha sok szexi ember éveken át együtt dolgozik, naná, hogy sokan egymásba szeretnek. Többek között Nina Dobrev és Ian Somerhalder is összejött, a Caroline-t alakító Candice King pedig Zach Roeriggel (Matt) és Steven McQuennel (Jeremy) is járt. Sőt, a pletykák szerint a sorozat kreátora, Julie Plec összejött Zach Roeriggel.

#2 – Rekord!

A True Blood és a Buffy, a vámpírok réme voltak a legtöbb évadot megélt vámpíros sorozatok, de a Vámpírnaplók rájuk vert, hiszen nyolc évada lett, így ez minősül minden idők leghosszabban futó vámpíros sorozatának.

#3 – Trükkös epizódcímek

A hatodik évad összes epizódja egy-egy ’90-es években született dalról lett elnevezve, köszönhetően, hogy Damon és Bonnie a múltban ragadt. I’ll Remember, Welcome to Paradise, Black Hole Sun… Nem volt véletlen!

#4 – Nina Dobrev elrontotta a meghallgatását

Julie Plec, a sorozat kreátora elárulta, hogy első alkalommal Nina Dobrev nem tett rájuk mély benyomást, így Elena szerepére többek között Ashley Tisdale és Ashlee Simpson volt a fő jelöltjük. Dobrev végül egy második felvétellel győzte meg a vezetőket. (Plusz Tisdale elvállalta az egy évadot megélt Hellcats főszerepét a The CW-n).

#5 – A fizetés

A sorozat három főszereplője, Nina, Paul és Ian részenként 40 ezer dolláros, azaz ~12 millió forintos fizetést kaptak a sorozat későbbi évadaiban. A Jeremyt alakító Steven McQueen elárulta, hogy ő 15 ezer dollárt kapott epizódonként, Michael Trevino (Tyler) 15, majd 20 ezer dollárt. A Bonnie-t alakító Kat Graham kezdetben nem keresett jól, de ahogy egyre fontosabb szerepe lett a sorozatban, úgy nőtt a gázsija is, az utolsó évadokban 35 ezer dollárt kapott részenként.

#6 – A szürke ötven árnyalata

Ian Somerhalder is jelentkezett Christian Grey szerepére A szürke ötven árnyalatában, de végül nem ő kapta meg. Viszont az írók gagként belevettétk mindezt a sorozatba, ezért is olvassa a nyolcadik évadban Damon a könyvet több alkalommal is.

#7 – Whitmore???

Az eredeti forgatókönyvekben még a könyvsorozatból ismert Whithmore volt Stefan és Damon családneve, de a producerek végül Salvatore-ra változtatták meg. Jó döntés volt.