Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Egy HIV pozitív lány keresi a szerelmet a Pozitív című új Young Adult regényben

Újabb komoly témájú könyvvel bővül a Dream Válogatás regények sora, ugyanis várhatóan 2020. október 30-án megjelenik a Pozitív, amiben egy HIV-pozitív lány talál szerelemre, amikor is egy durva cetlit talál a szekrényében…

Kifejezetten örülök, hogy Camryn Garrett regénye magyarul is megjelenhet, ugyanis ritkán olvasni a HIV-ről a mai YA regényekben, márpedig ez fontos téma, már csak az edukáció miatt is.

A könyv goodreadsen 3.369 csillagozás mellett 4.00-ás rátát tud, ami azért azt jelzi, hogy odakint sokan szerették, kíváncsian várom, hogy olvassam. Alább megnézhetitek a magyar borítót és a fülszöveget. (A borító nem nagyon tetszik, de igazából az eredeti sem. Remélem nektek jobban bejön :))

* Kattints ide, ha kedvezményesen szeretnéd megvásárolni a könyvet! *

Camryn Garrett – Pozitív

Egy nem túl megértő közösségben nincs könnyű dolga egy HIV-pozitív tininek. Meg kell küzdenie a félelmeivel, önmaga és a betegsége felvállalásával, valamint el kell fogadnia önmagát, főleg akkor, amikor életében először szerelmes lesz.

Simone Garcia-Hampton új iskolába kezd járni, és ezúttal minden más. Igaz barátokat szerez, ismertté válik, mint a suli színdarabjának rendezője, és flörtöl Milesszal, a fiúval, akitől minden alkalommal elolvad, amikor csak meglátja.

Az utolsó, amire vágyik, hogy kiderüljön, hogy HIV-pozitív, mivel legutóbb… hát, legutóbb elég csúnyán alakultak a dolgok. A betegségét egyszerű kordában tartani, de folyamatosan titkolni az egészet közel sem annyira. Ahogyan Simone és Miles egyre jobban összemelegednek – amikor már jóval többről van szó, mint a félénk kis csókokról -, a lány olyan nyugtalanságot kezd érezni, ami aggasztóbb, mint a gyomrában repkedő pillangók.

Tudja, hogy el kell mondania a fiúnak, hogy pozitív, főleg ha a szexig jutnak a dolgok köztük, de halálra rémíti a gondolat, hogy Miles vajon hogyan reagál majd. Aztán talál egy névtelen cetlit a suliszekrényében: „Tudom, hogy HIV-fertőzött vagy. Hálaadásig van időd szakítani Milesszal. Különben mindenki más is tudni fogja.”

Simone ezután is ösztönösen meg akarja óvni a titkát, de ahogyan egyre jobban látja, mennyi előítélet és félelem járja át a környezetében lévő embereket, elgondolkodik rajta, hogy vajon nem-e az az egyetlen módja annak, hogy feléjük emelkedjen, ha szembenéz a gyűlölködőkkel, és kiáll magáért…