Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

nemterhes – Abortuszra készül az új YA könyv hősnője

Nagyon komoly témát taglal a 2020. november 18-án érkező nemterhes című regény. A hősnő, Veronica ugyanis menő egyetemre készül, amikor rádöbben, hogy terhes. A lány az abortusz mellett dönt, de 14 órát kell autóznia a legközelebbi klinikához, ahol ezt elvégezhetik…

A regény kétségkívül nagyon megosztó témát taglal, nem is meglepő, hogy nagyon megoszlanak róla a vélemények, a goodreadsen például csak 3.79-es a rátája. Az én kívánságlistámra felkerült a könyv, nagyon érdekel a megvalósítás, az alapötlet ugyanis szerintem jó.

A történetből egyébként film is készült, annak is nemterhes a címe, az HBO GO-n magyarul is elérhetitek, a főszerepekben Haley Lu Richardson (Két lépés távolság) és Barbie Ferreira (Eufória) láthatóak. Alább megnézhetitek a filmhez készült trailert illetve a magyar borítót és fülszöveget.

* Kattints ide, ha kedvezményesen szeretnéd megvásárolni a könyvet! *

Ted Caplan – Jennifer Hendriks: nemterhes

A tizenhét éves Veronica Clarke sosem gondolta volna, hogy egy műanyagdarabot a kezében tartva két rózsaszín csík bontakozik ki majd előtte. Hogyan sikerült a barátjának teherbe ejtenie, amikor mindig használtak óvszert?

A menő egyetemre készülő lányt csak ez a terhesség választja el a sikeres jövőjétől. Veronica így arra a döntésre jut, hogy meg fogja szakítani a terhességét. Csak egyetlen hatalmas gond van.

A legközelebbi hely, ahol legálisan megszakíthatja a tizennyolc év alatti lány a terhességét, majdnem 1500 kilométeres távolságban van Új-Mexikóban. Veronicának ráadásul kocsija sincsen. A lány elkeseredésében az egyetlen személyhez fordul, aki nem fog ítélkezni felette: Bailey Butlerhöz, aki régen Veronica legjobb barátnője volt, és most a középiskola legfurcsább alakja.

A terv egyszerű: csupán tizennégy óra alatt elérhetik a klinikát, három órát kell számolni a beavatkozásra, majd tizennégy órát haza. Mi rossz dolog történhet ezalatt? A lányokra három napnyi tömény kaland vár lopott kocsikkal, fegyverekkel, őrült expasival, túlzottan nyájas sztriptíztáncosokkal, görényekkel, alienekkel és egy régen megszakadt barátság őrületes buktatóival.

Veronicának hamarosan mindent egy lapra kell feltennie, hogy feloldja a fájdalmakat, amiket ő maga okozott. Az amerikai délnyugat végtelen, csillagfényes égboltja alatt Veronica és Bailey felfedezik, hogy a felnőttséghez vezető út igencsak rögös, de sokkal jobb, ha melletted van egy barát, aki támogat az úton.