Home Könyvek listák Naya Rivera emlékére – 9 Glee előadás, amit soha nem feledek el...

Naya Rivera emlékére – 9 Glee előadás, amit soha nem feledek el tőle

Tegnap sajnos az amerikai hatóságok is megerősítették: elhunyt Naya Rivera, aki az egyik kedvenc sorozatom, a Glee sztárja. A színésznő 33 éves volt, 4 éves gyermeke és a családja gyászolja őt.

A sors fájdalmas fintora, hogy Naya halálhírét pont július 13-án deklarálták, azon a napon, amikor a Glee másik sztárja, Cory Monteith elhunyt hét évvel ezelőtt. Szörnyű csapás ez nekünk, Glee rajongóknak. Sokáig én is csak bámultam magam elé 🙁

A magyar sajtóban is komolyan foglalkoztak Rivera esetével, és mindenhol csak annyit említettek róla, hogy a Glee-ben szerepelt. Azt nem tették hozzá, hogy milyen hollywoodi álmot járt be a sorozatban. Az első részekben még csak egy-két mondatos mellékszereplő volt, de annyira ügyesen játszott, és úgy megszerették a nézők, hogy a második évadtól már főszereplő volt – és egészen a sorozat végéig feltűnt Santanaként.

Azt sem említették, hogy mennyit jelentett a leszbikus közönségnek Naya karaktere, ugyanis Santana egy másokat bántó, a leszbikusságát elrejtő mean girlből eljutott a sorozat végére oda, hogy összeházasodott Brittany karakterével, és a leszbikus szálat Naya Rivera olyan kitörő hitelességgel, odaadással és profizmussal hozta végig, amivel beleírta magát az LMBT-történelembe.

Elszomorít a gondolat, hogy sokan a színésznőt csak az index cikkeiből ismerik, és nem tudják milyen kiemelkedő tehetség volt. Mennyire tökéletesen énekelt és táncolt. Alább beszúrtam nektek 9 jelenetet a sorozatból, amikben Naya Rivera kiemelkedő alakítást nyújtott, ami ha csak szeleteiben is, de megmutatja mennyit veszített a halálával a világ. A legfájdalmasabb videó a legelső, az If I Die Young – már csak a dalszövege miatt is, de az előadása is szívet tépő.

Az én szívem is összetört a tudatra, hogy Naya már nincs velünk. Nyugodj békében!