Home Könyvkritika Könyvkritika: Whitney G. – Barátod, Carter

Könyvkritika: Whitney G. – Barátod, Carter

Az Alapos kétely után nem volt kérdés, hogy ezt a Whitney G. regényt is elolvassam-e! A Barátod, Carter viszont teljesen más tónusú történet, de ugyanolyan szórakoztató és szerethető volt, mint az Alapos kétely.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

A történet főszereplője Carter és Arizona, akik gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Most már felnőttek, éppen az egyetem utolsó heteiben járnak, és a jövüjüket tervezik. Egy kapcsolatukban sem boldogok, valami hiányzik. És egyszercsak rádöbbennek: egymásba szerelmesek. De okos dolog összejönni a legjobb barátoddal?

Szeretem azokat a történeteket, amikor a barátságból alakul ki valami több, mert ilyenkor igazán tétje van a megtett lépéseknek. Ha egy párkapcsolat nem működik, az már önmagában rossz, de ha emellett a legjobb barátod is elveszíted, akkor már sokkal félelmetesebb engedni a szívednek. És ez a része nagyon jól átjött a történetnek.

A kedvenc részem a történetben kétségkívül ez volt, ahogyan Carter és Arizona feldolgozza, hogy megtörtént az a bizonyos csók, az a bizonyos éjszaka, és bizony innentől mindennek tétje van. Jó volt mindkét karakter fejébe látni, velük együtt átélni a félelmeket, a nehézségeket és a boldog pillanatokat egyaránt. Az írónő kitalált egy nagyon ügyes csavart is, ami bár elsőre kicsit klisének tűnt, de olyan ügyesen meg lett oldva az érzelmek átadása, hogy abszolút nem tudtam haragudni.

A szereplőket is nagyon megkedveltem, leginkább Arizónát, aki szerelmese a szakácsművészetnek, és mindent megtesz azért, hogy tanulhasson. Szeretem azt, amikor egy álomért ennyire erősen dolgozik valaki, olyan jó inspiráció volt ebből a szempontból a karakter. Amikor pedig a szakácsiskolás fejezetek voltak, ott jókat derültem.

Kifejezetten oda és vissza voltam az Arizona – Nicole barátság alakulásától is, mert annyira valósnak érződött az egész. Tényleg vannak ilyen barátságok, amikor a másik nem vesz téged elég komolyan, és csak te adsz, és annyira hitelesen lett leírva és átadva az egész. Ez volt a kedvenc mellékszálam a történetben.

Carter iszonyúan szerethető könyves álompasi. Minden megvan benne, ami kell: vicces, magabiztos, intelligens és annyira jó szíve van. Érdekes volt nála ez az ügyvéd szál, és külön szerettem, hogy az írónő megmutatta, néha nem a szenvedély hajt minket egy munkához, hanem az észérvek. Csak azt sajnáltam, hogy nem fejtette ki jobban az apás szálat, hiszen az apja is ügyvéd volt, vártam volna kicsit többet (de nem spoilerezek). Carter legjobb barátját, Josh-t pedig imádtam, jókat nevettem a beszólásain.

A regényben kaptunk egy csomó levelet, e-mailt és múltba visszatekintést, ezeket is nagyon imádtam, mert tök jól átjött az, hogy mennyire mély volt Carter és Arizona kapcsolata már a múltban is, illetve tök érdekes volt belepillantani a kezdetekbe. Ebből a szempontból a könyv eleje különösen erős nyitás.

Amiben viszont kissé csalódtam, az a reveláció. Nagyon vártam azt a pontot, amikor Carter és Arizona rádöbbennek, hogy éreznek egymás iránt valamit. Csalódás lett ennek a megvalósítása, túl gyors, túl hirtelen lett, ráadásul annyira egyszerre történt, amit valahogy csak sajnálni tudtam. Az írónő persze a végére szépített, mert a “rájöttem, hogy tetszik nekem” száltól nagyon szépen jutottunk el az “összejövünk” részekig, de ettől függetlenül kissé csalódtam, amikor az általam legjobban várt jelenet olyan hirtelennek érződött számomra. Illetve, bár ez lehet a fordítás miatt is, kicsit egyformának tűnt nekem Carter és Arizona “hangja” a könyvben.

Értékelés: 8/10

Imádom Whitney G. stílusát, a karaktereit és a történet is nagyon szerethető volt a maga egyszerűségében. Azért pedig külön hálás vagyok, hogy a könyv milyen sokszor csalt mosolyt az arcomra.

Hogy tetszik a borító? Imádom, annyira hasonlít a modell arra a Carterre, aki a fejemben élt. A tetkói pláne 🙂

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a viccesebb New Adult sztorikat, és különösen rajongsz a barátokból szerelmesek történetszálakra, akkor ezt se hagyd ki, mert tetszeni fog!

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából idén nyáron egy újabb Whitney G. regény kerülhet fel a magyar olvasók polcaira. A regény során ez alkalommal egy aranyos, ‘legjobb barátokból szerelmek’ típusú történet kibontakozását követhetjük végig. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben a szereplők közötti több éves barátság alakul át lassan valami többé. A rafflecopter dobozba kérjük írjátok be az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“– Még mindig szörfözöl hétvégente? – kérdezi.
– Ha csak tehetem. És te? – húzom fel a szemöldökömet. – Még mindig letologatod a gatyád idegenek előtt minden ok nélkül?
A csapattársai hangos röhögésben törnek ki.
– Apám, ez már régebben is ilyen volt? – kérdezi valaki.
Wes szája félmosolyra húzódik.
– Sosem tagadtam meg a világtól az istenadta férfiasságom látványát.”

a Rafflecopter giveaway
https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

További állomások

06/17 – Deszy könyvajánlója
06/19 – Sorok között
06/21 – Angelika blogja
06/23 – Fanni’s Library
06/25 – Veronika’s Reader Feeder
06/27 – Dreamworld (extra)
06/29 – Dreamworld
07/01 – Hagyjatok! Olvasok!