Home Könyvek listák Könyves Kérdezz-Felelek avagy Ismerj meg minket blogturné

Könyves Kérdezz-Felelek avagy Ismerj meg minket blogturné

A Blogturné Klub már három éves, és túl vagyunk az ötszázadik turnén is! 🙂 Ennek örömére most saját magunkról lesz szó, azaz válaszolunk pár kérdésre, amit ti, vagyis az olvasók tettetek fel!

oh-boy-banner

– Érdekes történetet, ami történt veletek a turnékon/turnékkal kapcsolatban?

Az én személyes kedvencem még mindig az, amikor csapatosan fedeztük fel a Nyugalom tengere borítóját. Sokunknak először le sem esett, hogy az olvadó fagyi a betonon két sziluettet is kiad. Ó, és azon se feltétlen egyeztünk meg, hogy az fagyi, vagy festék 🙂

Az Oh Boy! blogturnén is imádtam, ahogy kibeszéltük a könyvet még jóval a turnézás előtt. Mindenki annyira szerette, hogy azt 5 csillagos Blogturnéként hirdettük meg. Jó volt kibeszélni a könyvet.

– Melyik turnés olvasmányodon sírtál/nevettél a legtöbbet?

A legtöbbet az Oh Boy!-on sírtam a turnés könyvek közül. Konkrétan alig láttam a betűket, úgy zokogtam egyes részein. Kevés rosszabb dolog létezik, mint amikor egy gyerekről kiderül, hogy leukémiás.

A legviccesebb blogturnés sorozatunk szerintem egyértelműen a Geek Girl. Igazi boldogságbomba, az írónő stílusa eszméletlenül vicces. Alig várom már a következő részt, nálam ez a sorozat általában az „1 nap alatt kiolvasom” kategória, mert egyszerűen nem tudom letenni.

GeekGirlBookHeader

– Nem unjátok meg a határidőre való olvasást?

Alapvetően nincs vele problémám, én szeretem a határidőket az élet minden területén.

Egyedül karácsonykor necces, mert akkor rengeteg a könyv, és van, amikor nagyon összecsúsznak a dolgok. Léptem már ki azért nem egy blogturnéból, mert nem fért volna be az időmbe, hiába érdekelt a könyv.

– Meséld el kedvenc blogturnés, személyes élményedet!

Nehéz egyet kiemelni, mert minden alkalom amikor összegyűlünk, és személyesen beszélgetünk, a maga nemében tökéletes.

A kedvencem mégis a legutóbbi volt, a Könyvhét. A lányok a dedikálásomra jöttek oda, és hát, a zuhogó eső miatt a második órámban már nem sokan jöttek dedikálni. Iszonyú érzés volt ott ülni a vizes széken, és várni, hátha odatéved valaki. Valóra vált minden író rémálma, de a lányok szerencsére gondoskodtak róla, hogy sírva röhögősen teljesen az utolsó harminc perc.

az-ekko

– Jellemezd a társaidat egy-egy turnés könyv címével. (Nem kötelező mindenkit.)

Ó, ez tetszik 🙂

Az ékkő >>> Deszy. Azért menő dolog Magyarország legismertebb könyves bloggerével együtt dolgozni.

Lakótárs kerestetik >>> Rea, ezt veheted ajánlatnak is 😉

Napos oldal >>> Toffy, mert mindig, mindenkit jobb kedvre derít.

Wonderland >>> Rami. Bár általában arról szól a fáma, hogy Deszy milyen sokat turnézik, szerintem Rami sem sokkal marad le tőle 🙂

Fangirl >>> A lányok, mind. Imádom, mikor előtör a fangirl énjük egy-egy szuper könyv után 🙂

– Mit gondolsz a McDonald’sról?

Örülök, hogy elmondhatom, ott voltam a jeles alkalomkor, és élőben átélhettem a meki históriát. Akkor és abban a pillanatban nem hittük, hogy történelmet kreáltunk, egyszerűen csak beszélgettünk és jó sokat nevettünk 🙂

– Melyik turnés könyvből készítenél filmet, és kikre osztanád a szerepeket?

Imádnék egy Aristotle és Dante, vagy Neked adom a napot filmet! A Dantéban a The Fosters két Jesusát, Jake T. Austin-t és Noah Centineo-t látnám szívesen, a Neked adom a napot főszerepeiben pedig Elle Fanning-et és Gavin MacIntosh-t 🙂

the-crown-2-1

– Melyik volt az a könyv idén, amire nagyon vártál?

A Párválasztó 5. kötete, a Korona. Kíváncsi voltam, hogy kit választ majd Eadlyn, és hogy zárul le a történet.

– Mi alapján döntöd el, milyen turnés könyvekre jelentkezel?

Megnyitom a goodreads-et, megnézem a borítót, az oldalsó listából a kategória besorolást. Utána rögtön csekkolom hány oldal, ha 400 feletti, máris fintorgok, és nagyon ütősnek kell lennie, hogy el akarjam olvasni. (Nem rajongok a nagyon vastag könyvekért). Rákeresek az értékelések között a „gay” kulcsszóra, ha ad találatot, máris nagyobb eséllyel indul a könyv. Lellenőrzöm az írót is, ha már olvastam tőle korábban, és az tetszett, akkor az új könyve is érdekel. Végül utoljára átolvasom a fülszöveget, és jelentkezem, ha jónak látom.

– Turnék miatt szoktad a határaidat feszegetni?

Igen, volt már rá példa, méghozzá a gyerekkönyvek terén. Nem hittem volna, hogy én valaha gyerekkönyvet olvasok majd, de annyira kikapcsolnak, jól esik ilyet is olvasni néha. Olyan, mint egy Disney Channel tévéfilm: tudod, mi lesz a vége, egy fordulaton sem lepődsz meg, de annyira imádnivaló a hangulata, és egyszerűen szórakoztat. Számomra ilyenek a gyerekkönyvek.

hp

+ Andie (Függővég) kérdése: Kinek/Minek köszönheted, hogy könyvmoly lettél?

Hű, fogalmam sincs. Már gyerekként is szerettem olvasni, plusz a házunkkal szemben van a városi könyvtár, így messzire sem kellett menni olvasnivalóért. Anyukám is mindig támogatta, hogy olvassak, gyerekként még olvasni is tanítgatott.

Az áttörést nálam is a Harry Potter, illetve A neveletlen hercegnő naplója sorozat hozta meg, azután képtelen voltam leállni a könyvekkel.

ISMERJ MEG MINKET! BLOGTURNÉ

 • rendhagyo

  A Blogturné Klub fennállása harmadik évéhez érkezve ismételten különleges turnéval jelentkezünk.

  Számos változáson estünk át a kezdetek óta, új tagokkal bővültünk, szélesítettünk repertoárunkat, úgyhogy úgy gondoltuk – meghallgatva kéréseiteket is -, elérkezett az ideje egy olyan turnénak, melyben nem a könyvek, hanem bloggereink, az ő élményeik és olvasmányaik kapnak főszerepet.

  Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk nyeremény nélkül Titeket, kedves olvasók!

  Hetente két blogger mutatkozik be. A teljes menetrendet a bejegyzés alján találjátok. Extraként egymásnak is (minden állomás a soron következőnek) teszünk fel majd kérdéseket. Vágjunk is bele!

 • Mostani játékunk során, a turné tematikájához igazodva, kíváncsiak vagyunk, mennyire ismertek minket. Minden blogon találtok egy kérdést, ami turnéinkhoz és magához a Blogturné Klubhoz kapcsolódik, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megválaszolni az összeset. Ha ez megvan, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott, mesés nyeremények valamelyikét.
  Aggodalomra viszont semmi ok, csak olyan kérdésekkel találkozhattok, melyekre a választ blogjainkon, közös blogunkon, vagy számos elérhetőségeink valamelyikén megtaláljátok. Ráadásul akkor is nyerhettek, ha a tizenkét megfejtésben vannak hibáitok.

  Mi volt az első blogturnés könyv címe?

  a Rafflecopter giveawayhttps://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 07/22 FüggőVég
  07/25 Sorok Között
  07/29 Kelly&Lupi olvas
  08/01 Dreamworld
  08/05 MFKata gondolatai
  08/08 Insane Life
  08/12 Szembetűnő
  08/15 Zakkant olvas
  08/19 CBooks
  08/22 Bibliotheca Fummie
  08/26 Deszy könyvajánlója
  08/29 Always Love a Wild Book
  09/02 Letehetetlen