Home Könyves idézetek Íme 10 gyönyörű idézet a Rubin Pöttyös Balhés Britből

Íme 10 gyönyörű idézet a Rubin Pöttyös Balhés Britből

Tavasszal jelent meg a Balhés Brit című regény, amit sokan zártatok a szívetekbe. Ha eddig csak szemeztél a kötettel, íme tíz gyönyörű idézet, ami talán meghozza a kedvetek az olvasáshoz.

#1

„Akkor látunk csak tisztán, mikor a szívünk cserben hagy minket.”

#2

„Sokan úgy tartják, Isten okkal tesz nehéz embereket az életünkbe, hogy jobb emberek legyünk általuk: megszenvedjük a hibáikat, majd felvértezzük magunkat ellenük.”

#3

„– Gyönyörűek a sebhelyeid. Azt jelentik, hogy túléltél. Hogy itt vagy velem.”

#4

„A szerelem kés, mely darabokban vájja ki a szívünket, és a szeretett fiú elé veti koncnak.”

#5

„Belém nyilallt a fájdalom. Hagyd, a rohadt életbe, hagyd már abba! Felemeltem az összetört szívemet, leporoltam, és visszatuszkoltam a mellkasomba.”

#6

„Hát nem látja, hogy nem tudok miatta megváltozni? Tényleg azt hiszi, majd a kezébe adom a zsilettpengét, hogy feldarabolja vele a szívemet? Én nem valami papírtárgy vagyok, amit újra össze lehet ragasztani.”

#7

„– Annyira féltem, hogy meghalsz. Teljesen kikészültem.
– Bújj be mellém! – mondta a takarót paskolva.
Óvatosan méregettem.
– Túl sok cső van most benned ahhoz, hogy elveszítsd a fejed.
– Nem akarlak megdugni. Csak meg akarlak szeretgetni. – Felült az ágyban, és arrébb csúszott. Nem nagyon volt nekem hely, mert Declan nagyon nagy, de magához húzott, míg rajta nem feküdtem. Éreztem a meleg, kemény testét magam alatt. Beletúrt a hajamba, és keze közé fogta a fejemet.”

#8

„Nehéz volt az élet, amióta anya elment, de megtettem minden tőlem telhetőt, hogy az az ember legyek, akinek szeretett volna látni. Az apámmal való közös élet azzá formált, aki most vagyok: durva és kemény csávóvá. De a felszín alatt sóvárogtam az után a mély szeretet után, amiről anya azt mondta, létezik két ember között.”

#9

„Azt akarom, hogy a karodban vigyél, amikor elfáradok, és én is a karomban viszlek majd, mikor elfáradsz. Azt akarom, hogy masszírozd meg az ujjaimat, ha egész nap szép tárgyakat alkottam, és én is megmasszírozom az izmaidat, mikor fájnak. Én akarok lenni a takaró, amely melegít, mikor fázol, és fordítva. Mindent akarok – a vért, a verejtéket és a könnyeket –, nem számít, milyen álmokat hajszolsz. Itt vagyok, örökké. Szeretlek.”

#10

„A nagy pillanatok szinte észrevétlenül esnek meg, és sokszor csak utóbb látjuk világosan az egészet, de most abban a pillanatban tudtam, hogy előbb-utóbb a szívem Declané lesz.”