Home Hírek Gilded Cage – Új disztópia sorozatra csapott le a Könyvmolyképző Kiadó!

Gilded Cage – Új disztópia sorozatra csapott le a Könyvmolyképző Kiadó!

Új disztópia sorozat érkezik a Könyvmolyképző Kiadótól, legalábbis ez a .pdf erre enged következtetni. Hazánk mellett többek között Németország, Spanyolország, Törökország és Franciaország vásárolta meg a könyv jogait, ami azért is nagyszerű, hiszen a Gilded Cage még külföldön sem jelent meg.

gilded-cage

A Trónok harca és a Downton Abbey találkozása egy világban, ahol Voldemort győzött – nagyjából így is össze lehetne foglalni a Gilded Cage történtét, ez pedig már önmagában is nagyon izgalmasan hangzik, ugye? Többen amúgy A Vörös királynőhőz és Az éhezők viadalához is hasonlították. Mindez jó ajánlólevél, de a tartalom lesz úgyis majd a meggyőző. (Naná, hogy el fogom olvasni)

A könyv történetében a jövőben járunk, ahol a világot már az arisztokraták uralják, akik mágikus erővel rendelkeznek. Minden közembernek tíz évig kell szolgálnia az urakat. A sztori helyszíne egy gyönyörű angliai birtok, ahol egy lány, Abi szeretetre és tudásra szomjazik. Anglia legerősebb családját szolgálja, ám pechjére beleszeret egy nemesi származású fiúba, és döntenie kell, hogy kiadja-e a családja titkait, és képes-e megfizetni az árat a szerelemért.

Eközben Abi testvére, Luke a forradalomról álmodik. A fiú a brutális gyárváros rabszolgája, és felfedez egy még nagyobb erőt, mint a mágia. Egy arisztokrata pedig azon munkálkodik, hogy újjá formálja a világot a sötét mágiával. A három fiatal döntései komolyan meghatározzák majd nem csak az ő, hanem az országuk életét is.

A könyv szerzője Vic James tévés rendező, akinek a Gilded Cage a debütáló regénye, de a történeteit már hatalmas sikerrel publikálta a Wattpadon is. Jelenleg Londonban él és dolgozik.

Arról még nincs hír, hogy mikor jelenik meg a trilógia első kötete itthon, de egy biztos, én már nagyon kíváncsi lettem, ugye ti is?