Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Karantén interjú Amira Stone-nal, a Kitaszítottak szerzőjével

Tavaly év végén jelent meg Amira Stone debütáló regénye, a Kitaszítottak, amit iszonyúan szerettem, értékelést is írtam róla, amit itt elolvashattok. A karantén interjú sorozaton belül az írónőt többek között a nagyon várt folytatásról kérdeztem, de szóba került a karantén is. Íme a beszélgetés!

Lassan két hónapja, hogy beütött a karantén és a koronavírus járvány. Te hogy éled meg ezeket a napokat? Miben változott meg legjobban az életed?

A szerencsésebbek közé tartozom, az életembe nem hoztak nagy változást a korlátozások. Zsúfoltabb és hangosabb a ház, kevesebb időm van saját magamra és sose unatkozom, de nagyon jól bírom. 🙂

És íróként hogy éled meg a karantént?

Jelenleg nagyon kevés alkalmam adódik arra, hogy leüljek a gép elé alkotni, ezt a karantén hátrányára írom. Ellenben az ihlet folyton jön, pont azért, mert összevissza cikáznak a gondolataim, és nem fókuszálok egy dologra. Jegyzetelgetek, de sokszor úgy érzem, soha nem lesz annyi időm, hogy mindet teljes történetté formáljam.

Már nagyon sokan várjuk izgatottan a Kitaszítottak második részét. Mesélsz nekünk róla egy kicsit? 🙂

A második rész kézirata leadásra került, bízom benne, hogy nem kell sokat várniuk az olvasóknak. A karakterek az első kötetben számos rossz döntést hoztak, és ezekre alapoztam a folytatást.

Konkrétumokat még nem mesélnék, csak annyit, hogy mindenkinek szembe kell néznie a hibái következményeivel, a tragédiával és a kialakult helyzettel. A megoldás érdekében a főszereplők új utakra terelődnek, és közben a világ is egyre jobban kinyílik. A mellékszereplők – sokak örömére – nagyobb teret kapnak. 🙂

Izgin hangzik! Az időbeosztás talán most még hangsúlyosabb, mint a karantén előtt volt. Hogyan tudsz zsonglőrködni a sajátoddal?

Mellőzöm a zsonglőrködést és elsuvasztottam az időbeosztásom. A harmonikus káosz mindennapjait élem, nincs két egyforma nap.

Mi hiányzik a legjobban a békeidőből? És mit adott számodra a karantén?

A rendszeres írás hiányzik. Mit adott a karantén? Sok-sok könyvet, hála a szűnni nem akaró akcióknak.

Utóbbit nagyon átérzem 🙂 Mi az, ami most a legjobban kikapcsol?

Az olvasás mindig kikapcsol, egy jó történet az álmosságot is kiűzi a szememből.

Mi volt az utolsó dal, amit meghallgattál, az utolsó film és sorozat, amit láttál és az utolsó könyv, amit olvastál? 🙂

A dal a Tones and I: Dance Monkey c. száma. Film nem jut eszembe, mostanában inkább sorozatokat nézek, legutóbb az American Horror Story: 1984-re esett a választás. Az éppen befejezett könyv pedig Hermann Hesse alkotása, a Rosshalde.

Amint véget ér a karantén mi lesz az első dolog, amit megteszel?

Kocsiba ülünk és meglátogatjuk a szülőket. 🙂

KARANTÉN INTERJÚ – BLOGTURNÉ