Home Könyvkritika Könyvkritika: Sara Shepard – Perfect: Tökéletes (Hazug csajok társasága 3.)

Könyvkritika: Sara Shepard – Perfect: Tökéletes (Hazug csajok társasága 3.)

Már nagyon vártam, hogy végre magyarul is folytatódjon a Pretty Little Liars könyvsorozat, mert az első két kötet nagy kedvenc volt. A sorozatból eddig a harmadik rész a legjobb, a legizgalmasabb. Teljesen az oldalakhoz szögezi az embert, csak azért nem olvastam el együltő helyemben, mert láttam a tv-sorozatot, így pár dolognál volt sejtésem, hogy mire megy ki a játék.

* Kíváncsi lettél a könyvre? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

A sorozat továbbra is hozza azt, amit a Pretty Little Liars-ben nagyon szeretek: az összes főszereplő iszonyú erős történettel rendelkezik önmagában is, érdekesek a karakterek, jó róluk olvasni, és külön izgalmas az, hogy ez az egész A-ügy kiben miként csapódik le, hogyan változtatja meg az életüket a kalamajka.

Egyetlen negatívumként talán annyit tudnék említeni, hogy a sorozatban nekem nagyon tetszett a lányok jelenben meglévő barátsága, az, ahogy a közösen átélt tragédiák összekovácsolják őket és erőt merítenek a másikból. Erre a vonalra már nagyon várok a könyvekben is, remélem hamarosan eljutunk oda, de addig is én élvezem amit kaptam.

Aria szálánál például a szívem tört össze sok pillanatban, mert iszonyú dögök a szülei, az, hogy Ella konkrétan kidobta őt otthonról annyira felháborító, és némileg érthetetlen is a számomra. Különösen bejött Aria kapcsán a huncutság: mennyire elítélte az apját azért, mert megcsalta az édesanyját, erre ő sem tudja kiverni a fejéből Ezrát.

Hanna és Mona barátsága volt most terítéken, Mona ugyanis eléggé besérdőtött Hannára és ez beindított egy lavinát, nem is kicsit. Érdekesen mutatta be az írónő a barátságukat, a mélypontokat és a csúcs pillanatait is. Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mennyire lehet mindezt barátságnak nevezni, és mikor jön el az a pont, amikor el kell engednünk valakit, aki már nem kér belőlünk. Nagyon élvezetes volt ez a szál, Hanna és Lucas barátsága pedig a könyvben is imádnivaló.

Spencer és Melissa nővérharcát a tévésorozatban is imádtam, itt is annyira szépen átjött, hogy ez a folytonos rivalizálás mit is jelenthet kettejük között, és mekkora fájdalmakat okoz. A múlt kapcsán Spencer nem várt felfedzéseket tesz, ami a sztorit még izgalmasabbá, még egyedibbé tette. Emellett viszont az Arany Orchideás lopott tanulmányi versenyes ötlet is mindent vitt, tele volt emiatt is feszültséggel Spencer szála.

Emily most hatalmas dilemmával szembesül: kiderül, hogy a lányokat szereti, a szülei pedig ki akarják tagadni emiatt, így iszonyú terhet raknak a lányra. A könyv eredetileg 2007-ben jelent meg, csodálatos, hogy már ekkor is ennyire nyíltan, őszintén tudtak beszélni egy YA kötetben a másságról, és arról, hogy nem lehet valakiből kitörölni azt, ha a saját neméhez (is) vonzódik, és mekkora fájdalmat tud okozni, ha nem fogad el a családod. Emily, az iskola, a szülők, Maya és mindenki más reakciója nagyon elgondolkodtató lett.

Értékelés: 10/10

Szerintem ez volt az eddigi legizgalmasabb rész a sorozatból, A. már kezd egyre félelmetesebb lenni, Aliról is folyamatosan jöttek a múltbéli infók. Az egész kötet tele van izgalommal, feszültséggel, tök jó élmény az olvasás. Mondanom sem kell, még jobban várom a folytatást, annál is inkább, mert a lányok magánéleti szálai is zseniálisak, kíváncsian várom mi történik majd velük.

Hogy tetszik a borító? Imádom! Ez az egyik kedvenc promóciós fotóm a sorozathoz. Bár a szereplők teljesen máshogy néznek ki a könyvekben, Spencer például szőke, de nekem akkor is így kerek.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha az első két részt olvastad ezt se hagyd ki, mert ez eddig a legerősebb kötet!

PERFECT: TÖKÉLETES – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Hazug csajok társasága könyvsorozat harmadik része, a Tökéletes. Ennek örömére a Blogturné Klub három bloggere bemutatja a négy régi barátnő – Aria, Hanna, Spencer és Emily – történetének folytatását, valamint izgalmas extra tartalmakkal színesíti azt.
  Kövessétek a turné állomásait, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

 • Mostani játékunk során a sorozat szereplői után nyomozunk. Minden állomáson láthattok egy azonosító kártyát, amiről sajnálatos módon kikopott a fénykép, és összekeveredett rajta a név. Arra kérünk benneteket, segítsetek nekünk kitalálni, kiket is rejtenek ezek az igazolványok.
  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 04/19 Spirit Bliss Sárga könyves út
  04/21 Dreamworld – Borítók
  04/23 Spirit Bliss Sárga könyves út
  04/25 Sorok között
  04/27 Dreamworld
  04/29 Sorok között – Sorozat