Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Íme 12 lehengerlő idézet A Beavatott trilógiából

Az utolsó A Beavatott film ugyan nem kerül a mozikba, de szerencsére az összes könyv megjelent itthon, így teljes lehet a történet.

Alább össze is gyűjtöttem 12 szuper idézetet A Beavatott trilógiából, bízom benne, hogy nektek is feldobják majd a kedvetek. Jó böngészést!

#1

„– Te is félsz tőlem, Tobias?
– Rettegek – feleli mosolyogva.”

#2

„– Megszoktam, hogy mindig kimondom, amire gondolok. A mamám szerint az udvariasság mások becsapása, csak szép csomagolásban.”

#3

„– Azt hiszem, szerelmes vagyok beléd – folytatja halvány mosollyal. – De azért várok még, amíg megbizonyosodom róla, és csak akkor fogom elárulni neked.”

#4

„– Az emberek hajlamosak alábecsülni a tulajdonságaimat – felelem szelíden. – Azt hiszik, csak mert apró termetű, vagy mert lány vagyok, vagy mert Szerencsétlen vagyok, idegen tőlem a könyörtelenség. Csakhogy tévednek.”

#5

„– Aludj! – mondja. – Majd én elűzöm a rossz álmokat, ha eljönnek hozzád.
– Mivel? – kérdezem.
– A puszta kezemmel, természetesen.”

#6

„Rájöttem, hogy az emberek többrétegű titkok. Azt hiszed, hogy ismered és érted őket, csakhogy az indítékaik mindig rejtve maradnak: a szívük mélyén őrzik őket. Megismerhetetlenek számunkra – egyszerűen csak néha úgy döntünk, hogy megbízunk bennük.”

#7

„Olvastam egyszer valahol, hogy a sírásra nincsen tudományos magyarázat. A könnyek csak a szem nedvesítésére szolgálnak. nincs tulajdonképpeni oka annak, hogy a könnymirigyek egy érzelem utasítását követve túltermeljenek.”

#8

„– Azt hiszem, te vagy hazug! – mondom remegő hangon. – Azt mondtad nekem, hogy szeretsz és megbízol bennem„ és hogy az átlagembernél jobb megfigyelőnek tartasz. De abban a pillanatban, amikor bizonyítanod kellene a képességeimbe vetett hitedet, az irántam érzett bizalmadat és a szerelmedet, minden darabokra hullik.- (…)- Úgyhogy nyilván hazudtál, amikor ezeket állítottad… hazudnod kellett, mert hihetetlennek találom, hogy valóban ilyen ingatag legyen a szerelmed.”

#9

„Régebben azt hittem, amikor az emberek beleszeretnek valakibe, egyúttal kikötnek egymás mellett, és azt követően nincs más választásuk. És lehet, hogy ez igaz is a kezdetre értve, ám most már nem.
Belészerettem. De nem szeretnék csak jobb híján vele maradni, mintha nem lenne más választásom rajta kívül. Azért tartok ki mellette, mert ez a döntésem, nap mint nap, amikor felébredek, minden áldott nap, amikor veszekedünk vagy hazudunk egymásnak, vagy csalódást okozunk a másiknak. Újra meg újra őt választom, ő pedig engem.”

#10

„Sokféle úton-módon lehet bátor az ember ebben a világban. A bátorság olykor azt jelenti, olyasvalamiért kell élned az életed, ami túlmutat rajtad – vagy valaki másért. Van, hogy ehhez mindenről le kell mondanod, amit valaha is tudtál, vagy mindenkiről, akit szerettél – valamilyen magasabb rendű cél érdekében.
De előfordul, hogy nem.
Néha nincs többről szó, mint arról, hogy összeszorítsd a fogad, amikor fájdalom gyötör. Bátorság kellhet a nap mint nap végzett munkához, a lassú haladáshoz egy jobb élet felé.
Ez az a fajta bátorság, amelyre szükségem van most.”

#11

„Nem tartozom sem az Önfeláldozók, sem a Bátrak közé, sőt az Elfajzottakhoz sem. Ahogy a Hivatalhoz, a kísérleti városokhoz és a határsávhoz sem. Azokhoz az emberekhez tartozom, akiket szeretek, ők pedig hozzám tartoznak – azt, hogy ki vagyok, sokkal inkább ők határozzák meg: a szeretet és a hűség, amellyel viszonyulok hozzájuk, mint bármely szó vagy csoport.”

#12

„– Majd én megyek – teszi fel a kezét Uriah. – Én Bátor vagyok. Jól célzok. Emellett jóképű is vagyok, amire nagy szükség van.”