Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

5 ok, hogy miért érdemes ledarálnod a Supergirl c. sorozatot

A The CW műsorán fut a Supergirl című adaptáció, ami ősszel már az ötödik évadához ér. Nekem személy szerint ez a kedvenc CW-s képregényes sorozatom, és minden nyáron alig várom, hogy ledarálhassam az aktuális részeket. Hogy miért érdemes neked is időt szánnod Kara Danvers kalandjaira? Íme 5 ok!

* Az ajánló a sorozat első négy évadjáról szól, a legújabb ötödiket még nem láttam *

#1 – Évről-évre egyre jobb!

A legtöbb sorozatnál megfigyelhető, hogy akadnak gyengébb szezonok, egy idő után pedig az ember annyira beleun, hogy önmagától kaszálja el. No érzésem szerint a Supergirl pont az ellenkező eset: mert minden évad egyre jobb!

Az első szezon anno a CBS-en debütált, egy kissé más volt a stílusa, így a második évadtól, a The CW-re való költözéssel talált igazán magára a sorozat. Azóta pedig szárnyal, mindig egyre csavarosabb és jobb történetszálakat hoznak be, és a részek is egyre izgalmasabbak.

#2 – Girlpower és erős női karakterek

A sorozat abszolút főszereplője Kara Danvers aka. Supergirl, akinek jó szokása megmentenie a világot. Ennek a nehézsége, a család, a magánélet és a hőslét közti zsonglőrködés, a nehézségek, a fájdalmak hitelesen átjöttek, Kara pedig egy erős, komplex karakter.

Viszont! Szerencsére nem Supergirl az egyetlen erős női karakter a sorozatban. Mindegyik női szereplő az a maga módján, és itt aztán tényleg érvényesül a girl power jelige, mert a sorozatot ezek a nők, és a köztük lévő szeretet viszi el sokszor a hátán.

#3 – Gyönyörűen mesél a testvéri szeretetről

A testvérek közti kapcsolat nehéz téma, pláne fiatal korban. Itt tovább árnyalt a helyzet, hiszen Karát örökbefogadták, sokáig idegesítette is őt Alex, pláne mert Karának szuper ereje van. De ez csak a múlt, a megtett út visszaemlékezésekből derül ki, a jelenben pedig csodás és fejlődő kapcsolatot láthatunk.

Alex és Kara nem csak testvérek, hanem egymás legjobb barátai is. Általuk derül ki igazán, hogy a másik támogatása és szeretete mennyire előre tudja vinni az embert, és mit is jelent igazán, ha olyan valaki áll mögötted, aki feltétlenül szeret. Supergirl sem lehetne az acéllány, ha nem lenne ott mögötte Alex.

#4 – Nem a szerelem áll a középpontban

Bár Karának volt egy pasija, és nyilván a többi karakter is randizik egymással, ez nem egy romantikus sorozat. Nem arra van felhúzva az egész, hogy a baráti társaság összes tagja átmegy egymáson. Itt minden egyes kapcsolatnak többszörös jelentése van, a szereplők pedig olykor kemény döntéseket hoznak, amik végig jól megalapozottak.

A sorozat amúgy tele van WTF pillanatokkal, olyan előre nem látott csavarokkal, amik szuperül viszik előre a történetet. Emiatt is szeretem annyira.

#5 – Sokszínű és üzenetet közvetít

A Supergirl az első sorozat, ahol egy transznemű színész transznemű szuperhőst alakított – teszem hozzá, istenien. De ez csak a jéghegy csúcsa. A sorozat remek üzenetet közvetít több témában. Például jól megmutatja az idegengyűlöletet, csak itt a bevándorlók más galaxisból érkeznek…

Hiszem, hogy sok ember gondolkásmódját formálta a jó irányba, hogy látták, mihez vezet a gyűlölet, mennyire fontos önmagunk elfogadása, és nem kell acéllánynak lennünk ahhoz, hogy jobb hellyé tegyük a világot.