Home Könyvek listák Íme 9 különbség a Tudsz titkot tartani? regény és a film között

Íme 9 különbség a Tudsz titkot tartani? regény és a film között

A könyvadaptációknál már megszokhattuk, hogy jó pár dolgon változtatnak a könyvhöz képest. És bár a Tudsz titkot tartani? esetében viszonylag hűen követte a történet a könyvet, de akadt azért jó pár változtatás. Ezekből szedtem össze egy csokorral.

#1 – Viszlát, London!

Sophie Kinsella a könyv cselekményét Anglia fővárosába, Londonba álmodta meg, míg a filmben London helyett New Yorkban járunk. Emiatt pár apróság is változott, például Emma nem a híres angol turiban, az Oxfamból szerzi be a cuccait.

#2 – Megváltozott márkanév

A könyvben Panther Prime a cég neve, ahol Emma dolgozik, a filmben Panda Prime-lett, és jóval egészégtudatosabb termékeket gyárt, mint a könyvben.

#3 – Emma teljes családját kivágták a filmből

A könyvben nagy jelentősége volt Emma családjának, és az útnak, ahogy a lány tőlük elszakadva felnőtté válik. Különösen jelentős volt a rivalizálás a mostohanővérével… A filmből ez a szál teljesen kimaradt, így Jack sem találkozott Emma családjával.

#4 – Frissítették a popkult utalásokat

A könyv eredetileg 2003-ban jelent meg, így a 2019-es filmhez pár dolgon változtattak. Például a könyvben Emma a Carpenters Close To You dalára sír, míg a filmben az Imagine Dragonstól szól a Demons. De Emma Barbi-témájú ágyneműjéből is a jóval maibb Én pici pónim lett.

#5 – A mellékszereplők sokkal diverzebbek lettek

Kinsella könyvében nem igazán játszott szerepet a diverzitás, ebben változtatott szerencsére a film. Például Emma két lakótársa, Lissy és Gemma (a könyvben Jemima) is diverz szereplők lettek.

#6 – Nemet cserélt karakterek

Emma két férfi munkatársából is nő lett. A könyvben Emma munkahelyi barátnőjét Katie-nek hívták, őt a filmben Robert King alakította. Nagyobb változás, hogy Emma közvetlen főnökéből, Paulból női karakter lett, akit a zseniális Laverne Cox alakít.

#7 – Connor sem az, akit a könyvből ismerhetünk

A könyvben Connor egy felettébb jóképű, szőke álompasi, akitől Emma azért sem akar elválni, mert annyira jól néz ki és mindenki álompárnak tartja őket. A filmben David Charles Ebert alakította a karaktert, és hát, teljesen máshogy fest a színész, mint ahogy a könyvben el lehetett képzelni a karaktert.

* Könyvspoilerekkel folytatódik a poszt! *

#8 – A könyvbéli égetés sokkal erősebb volt

A könyvben sokkal több sokkolóbb titok derült ki Emmáról a tévéinterjú alatt, az egyik miatt például Emma és a legjobb barátnője barátsága is megingott egy cseppet. A forgatókönyvírók a titkok terén visszafogottak voltak.

#9 – A film vége is teljesen más

A film végén kaptunk egy repülőgépes jelenetet, amiben Emma Jack után rohan, felszáll a repülőre és ott békülnek ki, egyfajta keretet adva a történetnek. A könyvben Jack az, aki visszatér Emmához, hogy meghallgassa a lányt. A filmes vég kétségkívül jobb lett.

A lista elkészítésében a Screenrant cikke volt segítségemre.