Home Hírek A szexbotrány miatt mégsem lesz film a Vörös Pöttyös könyvből

A szexbotrány miatt mégsem lesz film a Vörös Pöttyös könyvből

A napokban robbant ki egy hatalmas botrány Hollywoodban: megalázott színésznők nyíltan mertek beszélni arról, hogy a nagyhatalmú producer Harvey Weinstein megerőszakolta, vagy szexuálisan zaklatta őket. Az áldozatok között volt többek között Angelina Jolie, Kate Winslet és a Bűbájos boszorkák sztárjai, Alyssa Milano és Rose McGowan.

Az, hogy ennyien ki mertek állni a mogul ellen, és végre elkezdődött valami a szexuális erőszak terjedése ellen szerintem csodálatos dolog. Mert egy ember sem érdemli meg, hogy zaklassák. De bevallom, lett most egy olyan követmezmény is, ami miatt kissé elszomorodtam.

Pár éve jelentették be, hogy mozifilm készül Matthew Quick itthon is megjelent Bocsáss meg, Leonard Peacock című regényéből, amit egyszerűen imádtam. A film egyik producere Channing Tatum színész lett volna, a film pedig Harvey Weinstein produkciós cége, a TWC alatt készült volna, és úgy tűnik, hogy az adaptáció jogaival is ő rendelkezik.

Facebookon Tatum és Reid Carolin társproducere bejelentete, hogy nem zajlandóak együttműködni Weinsetinnel a botrány miatt, és így fejezik ki a szolidaritásukat a megannyi áldozat mellett. A Bocsáss meg, Leonard Peacock! film munkálatait pedig le is állította a producerpáros.

Az eset szomorú pikantériája pedig az, hogy a történetben is nagy szerepet játszik a szexuális erőszak. A főhős, Leonard ugyanis azért akar öngyilkos lenni, mert képtelen feldolgozni, hogy a legjobb barátja, egy srác (spoilerveszély, jelöld ki, ha nem zavar) többször is megerőszakolta.

Így ez egy nagyon visszás dolog, az én szememben legalábbis mindenképpen. Mert megértem Tatum döntését, tényleg nem jó olyan emberrel együtt dolgozni, és olyan ember cégét gazdagítani, akinek az erkölcsi értékrendjével nem értünk egyet. Másfelől viszont ez egy olyan film lehetett volna, ami sokaknak segít a feldolgozásban, és átad egy gyönyörű értéket: hogy az életünk értékes és nem dobhatjuk el magunktól.

Így már csak abban bízom, hogy a film előbb-utóbb elkészül, méghozzá egy olyan stúdió égisze alatt, ami tényleg méltó arra, hogy Quick szívszorító történetét a vászonra vigye. Ha pedig a könyvet még nem olvastátok, akkor mindenképpen ajánlom a pótlását. Feledhetetlen élményben lesz részetek.

* Kíváncsi lettél a könyvre is? Ide kattintva beszerezheted! *