Home Könyvek listák Zenére hangolt könyvajánló a Könyvmolyképző Kiadó könyveiből

Zenére hangolt könyvajánló a Könyvmolyképző Kiadó könyveiből

A Floras Bookblog instagram oldalon láttam egy nagyon szuper Book Tag-et, amit rögtön kedvem támadt kitölteni. Úgyhogy íme, egy zenére hangolt Könyvmolyképzős könyvajánló!

Klasszikus zene: Egy klasszikusnak titulált könyv, amelyet szívesen újraolvasnál

Egyből a Twilight – Alkonyat jutott eszembe. Amikor megjelent, hamar elolvastam és nagyon megszerettem, és kíváncsi lennék rá, hogy mai fejjel mit szólnék a történethez, Meyer történetalkotási és karakterábrázolási módszereihez. Szóval igen, egyszer szerintem  újra el fogom olvasni 🙂

Pop: Egy könyv, ami nagyon hypolt de neked annyira nem tetszik

Amerikában mondjuk talán egy fokkal nagyobb a hype, de bevalom, Marissa Meyertől a Heartless – Szívtelen nem lett a kedvenc könyvem. Látom az értékeit, az alapsztori se rossz,  jók a karakterek is, de sajnos így sem tudtam beleszeretni a könyvbe.

Indie: Egy könyv, amely átsegített egy nehéz időszakon

Egyértelműen a Tizenhárom okom volt. Imádom azt a könyvet, az adott ihletet, hogy írjak, és emellett nagyon sok dolgot letisztázott bennem. Ráadásul itt a tv-sorozat első évada is zseniális volt, a folytatás sajnos kevésbé.

Metál/ hard rock: Egy könyv amely ijesztő volt, de nem tudtad letenni

Hát, ciki vagy sem, de a szellemek nekem para téma, Az első csók és egyéb démonokban pedig voltak bőven, ráadásul sokszor késő este olvastam, így azért nézol éreztem,  hogy ez már ijesztő 🙂

Jazz: Egy könyv, amely lassan indult be, de a végkifejlet meghökkentő volt

A királynő méregkeverője számomra ilyen volt. Az elején megkavart az a rengeteg név, a sok múlt-béli utalás, de végül minden a helyére került, és folytatás, A tolvaj lánya is nagyon bejött.

Nightcore: Egy fantasy, amelyet a legjobb barátodnak ajánlanál

Szeretem, ha a barátaim vidámak, így Kiersten White-tól ajánlanám a Paranormalcy – Természetfölötti trilógiát. Annyira édes és szerethető ez a sorozat, emellett a fantasy világa jól megalkotott és széles. És hát, tele van humoros vicces pillanatokkal!

Népzene: A kedvenc magyar könyved

Hű, túl sok a jó magyar szerzős könyv 🙂 Nagyon szerettem a Rókatündért, a Válassz engem!-et, Az őrület határánt, és még sorolhatnám…

Covers: A legjobb olyan mese/ legenda feldolgozás, amit eddig olvastál

Nagyon szerettem a Beastly – A szörnyszívűt Alex Flinntől. Szerintem eddig ez volt a legeredetibb és a legszerethetőbb A szépség és a szörny feldolgozás – legalábbis azok közül, amiket olvastam.