Home Hírek Vörös Pöttyös lesz A gonosz mélység, amiből a Netflix készít adaptációt

Vörös Pöttyös lesz A gonosz mélység, amiből a Netflix készít adaptációt

Amerikai megjelenése idején Shea Ernshaw debütáló regénye a The Wicked Deep nagy siker volt, a New York Times bestseller lista hetedik helyén nyitott.

A megfilmesítés jogáért is nagy aukció folyt, végül egy hat számjegyű összeggel a Netflix nyert, így Netflix film készül majd a könyvből, amit sokan a Twilight sagához hasonlítanak.

Itthon a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában érkezik a kötet Béresi Csilla fordításában. Alább már elolvasható a fülszöveg, a gyönyörű borító az amerikai.

Shea Ernshaw – The Wicked Deep: A gonosz mélység

Köszöntünk az elátkozott városban, Sparrow-ban.

A Csendes-óceán parti városkában kétszáz évvel ezelőtt három nővért halálra ítéltek boszorkányságért. Köveket kötöttek a bokájukra, és a kikötő mély vízébe lökték őket.

Azóta minden nyáron visszatérnek egy rövid időre, és három lány testébe költözve bosszút állnak azzal, hogy fiúkat csalnak a kikötőbe, és vízbe fojtják őket.

Akárcsak sok helybeli, a tizenhét éves Penny Talbot is beletörődött a várost sújtó átokba. De ebben az évben, a nővérek visszatérésének éjszakáján egy Bo Carter nevű fiú érkezik, akinek fogalma sincs arról, hogy milyen veszélybe csöppent.

Bizalmatlanság és hazugságok kezdenek terjedni az eső áztatta utcákon. Penny és Bo is gyanakszik, hogy a másik titkokat rejteget. A halál pedig gyorsan utoléri azokat, akik nem tudnak ellenállni a nővérek csábításának.

Penny azonban olyasmit is lát, amit mások nem. És muszáj lesz választania: Bót mentse meg, vagy saját magát.

Legyőzheti egy boszorkány az óceán szirénénekét?

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)