Home Hírek A 13 okom volt lett a Netflix legsikeresebb sorozata

A 13 okom volt lett a Netflix legsikeresebb sorozata

Alig két hete, hogy a Netflixen debütált a 13 okom volt adaptációja, és máris sikerült rekordot döntenie. A Fizziology adatai szerint ugyanis ez lett a Netflix legsikeresebb sorozata a közösségi médiában.

Egy mérés alapján kiderült, hogy a premier utáni első hétben 3.5 millió tweet, facebook poszt, instagramos kép került ki a világhálóra, ami a sorozatról szólt. Leginkább Twitteren aratott a sorozat. Nézzétek csak!

A fenti diagramból látható, hogy a 13 okom volt a premier utáni első hetében majdnem ugyanakkora eredményt produkált, mint együttesen Cameron Dallas reality sorozata, a Chasing Cameron, a kultikus Bír-Lak feldolgozása a Fuller House és a Marveltől a Luke Cage. Ez azért nem semmi!

És mi vezett a sikerhez? A 13 okom volt meglepően pozitív fogadtatásban részesült a nézőktől, ami teljesen érthető, hiszen zseniális a sorozat (itt írtam ajánlót). Persze az is sokat segített, hogy Selena Gomez az egyik producer, és a saját közösségi felületein is aktívan reklámozta, akárcsak olyan hírességek, mint Kylie Jenner.

Mindezek után nem is meglepő, hogy már a sorozat második évadán törik a fejüket. Persze (még?) nem lett berendelve. Könyves alapanyag mindenesetre már nem lenne, az első szezon lefedi Jay Asher regényét.