Home Könyves idézetek Íme 10 szuper idézet Cassandra Clare az Árnypiac kísértetei novelláihoz

Íme 10 szuper idézet Cassandra Clare az Árnypiac kísértetei novelláihoz

Pár hete jelent meg itthon az Árnypiac kísértetei novelláskötet, amiben Cassandra Clare több társával együtt tíz árnyvadász novellát közölt. Ezek az írások többek között a Pokoli szerkezetek főhőseinek az utódairól szólnak, de persze a jelenben is látogatást tettünk és kiderült az is, milyen volt anno Jace-nek kisgyerekként megérkeznie az intézetbe.

Alább össze is szedtem tíz idézetet, hátha megjön a kedvetek a kötethez. De ne feledjétek, spoiler veszély miatt az utolsó két novellát csak az Éjsötét királynő után olvassátok el.

#1

„– Tudja Will bácsi, hogy Londonban vagy? – kérdezte Matthew. – Találkozol vele? Ha Will bácsi megtudja, hogy Londonba jöttél, és nem látogattad meg, én meg közben tudtam róla, akkor nekem annyi. Nem élem meg a felnőttkort. Férfiasságom szépséges virága idejekorán hervad el. Gondolhatnál az elkerülhetetlen halálomra, Jem bácsi, de tényleg.”

#2

„A pillanatnyi csendből Max nyilvánvalóan azt a következtetést vonta le, hogy Alec nyitott a tárgyalásokra.
– Hozol kisfiút, kislányt vagy dinoszauruszt? – kérdezte.
(…)
– Nem. Most küldetésre megyek.
– Veled jövök! – ajánlkozott Max. – Árnyvadász leszek.
Max ezt is sokat hajtogatta, ami meg nyilvánvalóan Jace bácsikája bűne volt. Alec lemondóan pillantott Magnusra a kisfiú feje fölött.
– Gyere a papához, búzavirág – mondta a boszorkánymester, Max pedig gyanútlanul a kitárt karjába vetette magát.”

#3

„Mindenkinek jól jön egy olyan barát, mint Magnus Bane, nyugtázta Zakariás testvér.”

#4

„Max ide-oda kapkodta a fejét a két apukája között, a szeme csillogott.
– Hozol nekem kistestvért? – kérdezte reménykedve.
Maxszel is éppen úgy megbeszélték a lehetőséget, hogy talán bevállalnak még egy gyereket, mint egymással. Arra egyikük sem számított, hogy a kisfiút így magával ragadja a lehetőség. Ahányszor csak valamelyikük kitette a lábát a házból, Max rákérdezett a kistestvérre.
Múlt kedden Magnus a kérdést megelőzendő felkiáltott.
– Nem hozok babát, Sephorába megyek. Sephorában nincsenek babák! – Ezzel már ki is rohant az ajtón.”

#5

„Alec Lightwood szunyókált, mert a parabataiával előző éjjel végig kupor démonokkal harcoltak, és Jace Herondale, aki a nephilimek között a stratégia nagymestereként tett szert hírnévre, a jelek szerint úgy gondolta, hogy a „nagyjából tucatnyi démon” viszonylag korrekt becslés az egészen pontosan harminchét démonra. Alec már csak dühből is megszámolta őket.”

#6

„– Én bármire tudok táncolni (…), viszont a saját fülemmel hallottam Mozartot zenélni. Meg a Sex Pistolst a legjobb formájában. Megerősíthetem, hogy Simon zenekara több mint borzasztó.”

#7

„– Hogy van Magnus? Jól? És… sajátosan öltözködik?
– Még mindig dögös – felelte dacosan Alec. – Igen.”

#8

„– Magaddal hoztad a barátodat is? – Ragnor Fellnek már rángatózott a szája széle. – Christopher Lightwood is a piacon van? Fel kell készülnünk rá, hogy hamarosan lángok emésztenek bennünket?
– Nem – felelte Matthew, aki láthatólag remekül érezte magát. – Christopher otthon van.
– Otthon Idrisben?
– A Lightwood család londoni otthonában, de az is elég messze van innen.
– Nem elég messze! – szögezte le Ragnor Fell. – Késedelem nélkül Párizsba indulok.”

#9

„– Várj! Gyerekek? Többes számban? – kérdezte Alec, aztán egy pillanattal később ő is meghallotta azt, amit Magnus: apró lábak óvatos lépteit Max szobája felől.
– Az a kis pokolfajzat! – dörmögte Magnus. – Nyolc mesét olvastam neki.
– Magnus!
– Mi van? Én mondhatom rá. Csak te nem, mert az pokolian érzéketlen lenne.”

#10

„Az ezüst köd valamelyest szertefoszlott, és már láthatta a csápjait duzzogva lógató Elyaas démont a pentagramma belsejében.
– Gyermek! – sziszegte Max felé. – Nem tudod, milyen sötét vérvonal a tiéd. Természetednél fogva hajlasz a gonosz felé. Állj mellém, lelenc a Pokolból, a dáridóimon…
– Ultra Magnus a bapám! – jelentette büszkén Max. – Apuci meg árnyvadász.
Alec gyanította, hogy a kisfiú az egyik játékáról szedte az Ultra Magnus nevet. Magnusnak láthatóan tetszett a dolog.
– Ne vágj a szavamba, amikor sötét démoni gyönyöröket ígérek neked! – morogta zsémbesen Elyaas, a démon. – Miért vágsz folyton a szavamba?
Max egészen felvillanyozódott , amikor meghallotta azt a szót, hogy „démoni”.
– Jace bácsi szerint megölünk minden demint – tudósított vidáman. – Minden demint!
– Nos, gondoltál már rá, hogy ez a te Jace bácsid meglehetősen goromba ember? – érdeklődött a démon. – Folyton leszurkál mindenkit, és gunyoros megjegyzéseket tesz.
Max mérgesen ráncolta a homlokát.
– Jace bácsit szeretem. Deminokat utálom.
Magnus a szabad kezével fogott egy filctollat, és újabb áfonyát rajzolt egy táblára, ezzel jutalmazván Maxet, amiért sikerrel ellenállt a mai démon csábításának. Ha Max szerzett tíz áfonyát, maga választhatta meg a jutalmát érte.”

AZ ÁRNYPIAC KÍSÉRTETEI – BLOGTURNÉ

 • Tavaly a Könyvmolyképző kiadó gondozásában megjelent az árnyvadász novellákat tartalmazó gyűjtemény, Az árnypiac kísértetei – szimpla és különleges, illusztrált kiadásban egyaránt. Tarts a bloggereinkkel, és nyerj egy példányt a kötetből!

 • A novelláskötet az Árnyvadász univerzum már jól ismert karaktereit mutatja be részletesebben. Mindez a Végzet ereklyéi sorozatból nőtte ki magát, így a játékban erre fókuszálunk. Feladatotok, hogy kitaláljátok, mely kötetből származnak az idézetek.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  – Basia coquum – mondta Simon. – Vagy mi is a mottójuk.
  – Igazából Descensus Averno facilis est. Pokolra szállni könnyű – helyesbített Alec. – Te azt mondtad, hogy „csókold meg a szakácsot”.
  – A fenébe! – szólt Simon. – Tudtam, hogy Jace csak szívat.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 02.23. Sorok között (extra: idézetek)
  02.26. Readinspo
  02.29. Sorok között
  03.02. Kelly & Lupi olvas