Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Siker vagy bukás? – Így debütált a Love, Simon film az amerikai mozikban!

Nekünk ugyan június 21-ig várni kell a Kszi Love, Simon premierjére, de Amerikában már a múlt héten bemutatkozott a film. És nem is akárhogyan!

A 17 millió dollárból készült alkotás már az első hetén 11.5 millió dollárt gyűjtött, tehát nagyon hamar visszahozza a gyártási költségeit, és elkezdhet pénzt termelni.

A film teljesítménye több okból is zseniális. Egyrészt az LMBT filmeknek mindig nehezebb dolga van, és az amerikai mozik is óvatosak voltak. Míg az új Tomb Raider filmet 3.900 mozi mutatta be, addig a Simont csak 2.400.

A nézői visszajelzések viszont zseniálisak, a nem túl gyakori A+ CinemaScore értékelést érte el. (Ez csillagos ötöst jelent) A Rotten Tomatoes is összegyűjtötte a véleményeket, a nézők 92%-os, míg a kritikusok 91%-os kedvelési rátát adtak a filmnek.

És mit hoz a jövő? Elemzők szerint a 40 milliós bevétel elérhető cél, és ha nagy siker lesz a Kszi Love, Simon, akkor remélhetőleg más LMBT YA könyvadaptáció is érkezhet a mozikba. (Az Inkább boldog tökéletes alapanyag lenne!)


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading