Home Hírek Új romantikus könyvadaptáció – Itt az első Normális emberek trailer!

Új romantikus könyvadaptáció – Itt az első Normális emberek trailer!

Befutott az első trailer az itthon is megjelent Normális emberek című könyvadaptációhoz.

A kötet Marianne és Connell történetét mesélik el, akik egy közös kisvárosban éltek és szerettek egymásba, ám amikor egyetemre kerülnek, teljesen felborul az életük. A főszerepekben Daisy Edgar-Jones és Paul Mescar.

A Normális emberek odakint hatalmas sikert aratott, a New York Times például a 2019-es év legjobb tíz könyve közé választotta, míg az EW szerint ez volt 2019 legjobb regénye.

A 12 részes adaptáció fél órás epizódokból áll, a premierje a HULU streaming szolgáltatón lesz idén tavasszal – közelebbi dátum egyelőre nincs.

Sally Rooney – Normális emberek

Bámulatos ​és bölcs fejlődésregény, egy magasfeszültséggel lesújtó első szerelem története.

Az iskolában Connell és Marianne szinte kerülik egymást. Connell igazi közösségi ember, az iskolai focicsapat sztárja, Marianne magányos, büszke és visszahúzódó lány. Amikor Connell elmegy a Marianne-ék házában dolgozó édesanyjáért, különös, megmásíthatatlan kapcsolat jön létre a két tinédzser között, amelyet eltökélten titkolnak.

Érettségi után mindketten az ország legjobb egyetemére, a dublini Trinity College-ba kerülnek ösztöndíjasként. Az egyetemi évek alatt sem sodródnak el egymástól, összetett kapcsolatukban ellentmondásos helyzeteket szül a vonzalmaik és a lehetőségeik közt feszülő különbség.

Sally Rooney szűkszavú, visszafogott prózájában briliáns pszichológiai érzékkel, olykor kegyetlen, máskor gyengédebb jelenetekben mutatja be a vidéki kisvárosból származó, eltérő vagyoni helyzetű két fiatal társadalmi beágyazottságát, családi hátterét és baráti körét.
Sally Rooney Dublinban él. A Normális emberek a második regénye, amelyet jelölték a 2018-as Man Booker-díjra.